Antena 3 CNN Timp liber Ce spectacole de teatru urmărim online în perioada 12-17 mai

Ce spectacole de teatru urmărim online în perioada 12-17 mai

Multe teatre din România își continuă activitatea în online, bucurându-i pe iubitorii de artă cu spectacole transmise virtual.

Ce spectacole de teatru urmărim online în perioada 12-17 mai
Sursa foto: foto - Mihaela Tulea
de Claudia Simion    |    11 Mai 2020   •   17:01

TEATRUL BULANDRA

Teatrul Bulandra dedică săptămâna 12-17 mai 2020 regretatului regizor, actor și scenograf, Liviu Ciulei, care a condus acest teatru timp de mai bine de zece ani și a format generații întregi de actori.

Astfel, în perioada menționată, pe pagina oficială de Facebook a Teatrului vor fi prezentate, prin intermediul fotografiilor și a scrierilor de specialitate, spectacolele puse în scenă de Liviu Ciulei la instituția de care îi este legat numele. De precizat este faptul că, de-a lungul anilor, a semnat scenografia, a fost actor și a regizat peste 50 de spectacole, în săptămâna 12-17 mai Liviu Ciulei fiind prezentat doar în calitatea sa de regizor.

De asemenea, păstrând obiceiul devenit deja tradiție de a difuza spectacole online, pe pagina oficială de Facebook și pe site-urile www.bulandra.ro și www.smartradio.ro, Teatrul „Bulandra” va prezenta timp de trei zile la rând – miercuri, 13, joi, 14 și vineri 15 mai, la ora 19:00, filmul documentar Se repetă... Hamlet (cu participarea regizorului Liviu Ciulei), spectacolul Hamlet de William Shakespeare (cu Marcel Iureș în rolul titular) și Clipe de viață de William Saroyan (cu Gina Patrichi și Petre Gheorghiu).

TEATRUL ODEON

Și Teatrul Odeon continuă seria de spectacole difuzate online în perioada următoare.

Joi, 14 mai, ora 18:00 va fi difuzat „De vânzare / For sale”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, câștigător al Premiului UNITER în anul 2015 la categoria „Cel mai bun spectacol”.

Spectacolul va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook și va fi disponibil online pe canalul de YouTube până la ora 24:00.

„De vânzare / For sale” abordează problematica exproprierii terenurilor pornind de la interviuri și discuții avute cu țărani din centrul țării, dar și cu antropologi, sociologi, activiști și jurnaliști ori investitori străini interesați de agricultura la scară mare din România. Dramaturga încearcă să răspundă unor întrebări survenite de-a lungul documentării: de ce, în majoritatea lor, țăranii aleg să-și vândă sau să arendeze pământul, cum se adaptează aceștia la noul context mondial, de ce agricultura este profitabilă pentru marii proprietari și nu pentru micii fermieri, cine ne hrănește, cu ce și cu ce preț?

TEATRUL MIC

Actorii Teatrului Mic păstrează legătura cu publicul pasionat de teatru prin intermediul unor transmisiuni în direct pe paginile de Facebook și Instagram. De asemenea, vor fi difuzate online și spectacole din repertoriul teatrului.

Marți, 12 mai, ora 21.00 –Instagram live

Amintiri din Facultate cu Vlad Logigan și Marin Grigore

Miercuri, 13 mai, ora 21.00 - Facebook live

În izolare...cu Niculescu și Corbeanu - Invitați permanenți: Liliana Pană și Vitalie Bantaș

Joi, 14 mai, ora 21.00 - Instagram live

Dialoguri online cu Valentina Popa și Vlad Logigan

Vineri, 15 mai , ora 19.00 - Facebook și Youtube

Puzzle 5 – miniaturi dramatice, epice și lirice interpretate de actorii Teatrului Mic.

Sâmbătă, 16 mai , ora 15.00 - Instagram live

Muzică & poezie cu Marin Grigore și Vlad Logigan

Sâmbătă, ora 19.00 – Facebook, Youtube , Vimeo

…Escu – spectacol înregistrat*

De Tudor Mușatescu, regia: Doru Ana.

Distribuția: Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu, Doru Ana, Ana Bart, Vlad Corbeanu, Irina Rădulescu, Radu Zetu, Ana Bianca Popescu, Gabi Costin, Beatrice Peter.

Spectacolul poate fi urmărit în intervalul orar 19.00 – 24.00.

Duminică, 17 mai, ora 11.00 - Youtube și Facebook

Aventurile lui Pippi Șosețica, cu Irina Velcescu.

UNTEATRU

Miercuri, 13 mai, ora 20:00 ? https://www.unteatru.ro/event/o-noapte-furtunoasa-2/

O noapte furtunoasă - Transmisiune online

Regia: Andrei si Andreea Grosu

×
Subiecte în articol: spectacole teatru
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close