Antena 3 CNN Timp liber Dan Puric, despre unul dintre cele mai importante roluri: „Acolo a fost un transfer de putere”

Dan Puric, despre unul dintre cele mai importante roluri: „Acolo a fost un transfer de putere”

Dan Puric, despre unul dintre cele mai importante roluri:  „Acolo a fost un transfer de putere”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
24 Iun 2018   •   14:58

Dan Puric a vorbit la emisiunea „De-a Viața Ascunselea” despre Mihai Eminescu și despre momentul în care a interpretat rolul marelui poet. 

„Mihai Eminescu este unicat. El intră în suita marilor poeți ai lumii. A ridicat poporul român pe culmile cele mai mari. Eminescu ne dă deschiderea spre absolut. Pentru el țara noatră nu este o țară relativă ca pentru amărâții noștri de acum. Oricine îl iubește pe Eminescu este atacat. Constantin Noica spunea așa: Suntem de vinovați de două lucruri față de Eminescu, că nu-l cunoaștem în totalitate și că nu-l facem cunoscut lumii așa cum e el. Și eu mi-am permis să parafrazez și să spun că mai suntem vinovați și că nu ne lăsăm contaminați de el. Cum păstrăm memoria unui artist, unei valori, prin asta ne arătăm valoarea”. 

Actorul a povestit experiența trăită atunci când a jucat rolul lui Eminescu. „Acolo a fost un transfer de putere. Bietul Adrian Pintea trebuia să-l joace. Adrian a fost o minune. Avea niște ochi de cerb și m-am înțeles cu el într-o fracțiune de secundă. Dintr-o inadecvare cu regizorul sau dintr-o tulburare interioară, n-a mai vrut să-l joace. Și mi-a zis: „Fă-l tu, Dane”. E un fior. L-am chemat pe Adrian. Nu mi-a zis felicitări, a stat și s-a uitat, el era o poezie”.

×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu Dan Puric
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close