Antena 3 CNN Timp liber Film A facut infarct la festivalul de la Cannes! Cineastul sud-coreean Kim Ji-seok a murit la 57 de ani

A facut infarct la festivalul de la Cannes! Cineastul sud-coreean Kim Ji-seok a murit la 57 de ani

A facut infarct la festivalul de la Cannes! Cineastul sud-coreean Kim Ji-seok a murit la 57 de ani
Sursa foto: Foto: Variety.com
20 Mai 2017   •   15:45

Cineastul sud-coreean Kim Ji-seok, director adjunct al festivalului internaţional de film de la Busan (BIFF), cel mai mare din Asia, a murit joi, la 57 de ani, în urma unui infarct suferit în timp ce se afla la festivalul internaţional de film de la Cannes, informează Yonhap şi AFP.

Anunţul a fost făcut în comunicate de presă difuzate vineri de BIFF şi de delegatul general al festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

Kim Ji-seok a fost una dintre marile personalităţi care au inspirat Festivalul de la Busan, la care era o prezenţă importantă, a spus oficialul francez, salutând un mare profesionist.

Kim s-a născut la Busan în 1960 şi a fost membru fondator al BIFF, care a fost lansat în 1996. În ultimii 20 de ani el s-a implicat în descoperirea de filme din Asia şi a jucat un rol esenţial în dezvoltarea festivalului de la Busan care a devenit cel mai mare de pe continent.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: regizor a murit
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close