Antena 3 CNN Timp liber Film A murit fostul soț al Claudei Cardinale, regizorul Pasquale Squitieri

A murit fostul soț al Claudei Cardinale, regizorul Pasquale Squitieri

A murit fostul soț al Claudei Cardinale, regizorul Pasquale Squitieri
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
de M.Z.    |    19 Feb 2017   •   11:13

Regizorul italian Pasquale Squitieri, cunoscut pentru filmele sale istorico-politice şi pentru că a fost căsătorit timp de 30 de ani cu actriţa Claudia Cardinale de care a divorţat în 2003, a murit la 78 de ani de ani la Roma, relatează EFE. 

Pasquale Squitieri, născut la Napoli, a murit sâmbătă într-un spital din Roma, a declarat presei cea de-a doua sa soţie, Ottavia Fusco. 

Squitieri şi-a început cariera de regizor în 1969, cu lungmetrajul 'Io e Dio', produs de Vittorio de Sica, şi s-a specializat în filme cu subiecte istorice şi politice care au suscitat numeroase critici, precum 'I guappi' (1973), 'Claretta' (1984) sau 'Li chiamarono... briganti!' (1999). 

Povestea lui de dragoste cu actriţa Claudia Cardinale, pe care a cunoscut-o în 1974 în timpul filmărilor la 'I guappi', a stârnit de asemenea vâltoare. El a filmat cu frumoasa actriţă, cu care s-a căsătorit, "Il prefetto di ferro' (1977), Corleone (1978) sau 'Claretta'. 

În ani 80 a lucrat o perioadă în televiziune pentru a se întoarce din nou la marele ecran în 1990, cu drama asupra drogurilor 'Atto di dolore'. 

Alte filme cunoscute ale cineastului au fost 'Io, Claudia' (2008), în care Cardinale a fost protagonista unei povestiri bazate pe propria viaţă, sau lungmetrajele 'Hotel Meina' (2007) şi 'L'avvocato De Gregorio' (2003).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close