Antena 3 CNN Timp liber Film A murit John Barry, compozitorul coloanei sonore din filmele James Bond

A murit John Barry, compozitorul coloanei sonore din filmele James Bond

A murit John Barry, compozitorul coloanei sonore din filmele James Bond
Sursa foto: Foto: Wikipedia
31 Ian 2011   •   14:57

John Barry, compozitorul cunoscut pentru faimoasa coloană sonoră a filmului James Bond, a murit duminică, la 77 de ani, în urma unui atac de cord, anunţă Newser.com. Barry a câştigat cinci premii Oscar, prima distincţie de acest fel revenindu-i în 1967, fiind recompensat pentru cel mai bun cântec din filmul Born Free. Următoarele premii Oscar le-a primit pentru The Lion in Winter, Out of Africa şi Dances with Wolves (pentru ultimul a fost recompensat şi cu un Grammy). Ginerele lui Barry a declarat despre acesta, la BBC, că “s-a considerat un dramaturg dar şi un compozitor, iar muzica sa a fost ienxorabil legată de poveştile spuse pe ecran”.

John Barry Prendergast a pus bazele trupei rock 'n' roll John Barry Seven, în 1957. A început să compună muzică pentru filme în 1960, odată cu pelicula britanică Beat Girl şi a fost rapid remarcat.

El este cel care a orchestrat "James Bond Theme" a lui Monty Norman în Dr. No, apoi a asigurat coloana sonoră a următoarelor 11 filme din seria James Bond.

“Sunt profund îndurerat de această veste, însă foarte recunoscător pentru tot ceea ce a făcut în domeniul muzicii şi mie personal”, a declarat David Arnold, actualul compozitor al coloanei sonore din filmul James Bond.

 

×
Subiecte în articol: James Bond compozitor deces moarte
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close