Antena 3 CNN Timp liber Film A murit Larry Hagman, interpretul lui J.R. din filmul Dallas

A murit Larry Hagman, interpretul lui J.R. din filmul Dallas

A murit Larry Hagman, interpretul lui J.R. din filmul Dallas
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
24 Noi 2012   •   11:10

Larry Hagman, interpretul lui J. R., neuitatul erou negativ din Dallas, a încetat din viaţă la 81 de ani. El a decedat chiar la un spital din Dallas, după o îndelungată luptă împotriva cancerului.

Larry Hagman s-a făcut cunoscut pe micile ecrane în anii 60, cu un rol de comedie: cel al unui astronaut care descoperă, într-o sticlă, un geniu feminin.

Hagman a devenit o vedetă mondială din 1978, o dată cu difuzarea serialului "Dallas".

Personajul lui J.R. l-a impus în memoria publicului nu doar din Statele Unite ci din toată lumea, primele sezoane ale serialului fiind difuzate chiar şi în România comunistă.

Difuzat timp de 13 sezoane, între 1978 şi 1991, serialul american a avut o popularitate uriaşă pe plan mondial. România s-a numărat şi ea printre ţările în care Dallas a fost difuzat.

De altfel, Larry Hagman a declarat într-un interviu recent că rolul interpretat de el a ajutat la prăbuşirea regimului comunist de la noi din ţară.

"Am fost în România şi un tip a venit la mine cu lacrimi în ochi şi mi-a spus "Mulţumesc, JR, pentru că ai salvat România. Avem voie doar 3 emisiuni TV pe zi, două erau politice, şi al treilea era Dallas, pentru a arăta cât de corupte erau Statele Unite." Mare greşeală. Oamenii au văzut ce se întâmpla în alte ţări, pentru că nu aveau informaţii", spunea Hagman.

Actorul a anunţat anul trecut că suferă de cancer la gât, însă a declarat că acest lucru nu îl va împiedica să apară în continuarea serialului Dallas.

De altfel, aceasta nu a fost prima oară când Larry Hagman s-a confruntat cu o problemă serioasă de sănătate. În 1995 a fost supus unui transplant de ficat din cauza consumului excesiv de alcool. De atunci a sprijinit necondiţionat Fundaţia Naţională pentru Rinichi şi s-a pronunţat şi împotriva fumatului.

În ciuda optimismului de care a dat dovadă în lupta împotriva cancerului, Larry Hagman a murit într-un spital din Dallas, înconjurat de familie şi cei dragi.

×
Subiecte în articol: Dallas film actor cancer comunism
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close