Antena 3 CNN Timp liber Film Academia britanică de film a anunţat nominalizările pentru premiile Bafta. Care este filmul favorit

Academia britanică de film a anunţat nominalizările pentru premiile Bafta. Care este filmul favorit

Academia britanică de film a anunţat nominalizările pentru premiile Bafta. Care este filmul favorit
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro/Mediafax
de M.Z.    |    10 Feb 2012   •   17:09

Cu numai două săptămâni înaintea Oscarurilor, Academia britanică de film a anunţat nominalizările pentru premiile Bafta. Aşa cum era de aşteptat, marele favorit este filmul „The Artist", urmat îndeaproape de pelicula „Tinker Tailor Soldier Spy". 

La categoriile cel mai bun actor, respectiv cea mai buna actriţă în rol principal, favoriţi sunt George Clooney şi Meryl Streep.

Filmul mut alb-negru în regia lui Michel Hazanavicius a primit 12 nominalizări, în timp ce pelicula „Tinker Tailor Soldier Spy", a cărei acţiune se petrece în vremea Războiului rece, a fost selecţionată la 11 categorii. Lungmetrajul „Hugo", regizat în 3D de Martin Scorsese, a primit nouă nominalizări, iar pelicula „My Week With Marilyn" a fost selecţionată la şase categorii de premii.

Meryl Streep confirmă aşteptările specialiştilor din industria cinematografică şi a fost nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă" pentru rolul principal din pelicula „The Iron Lady". Actriţa americancă o interpretează pe Margaret Thatcher, fostul premier al Marii Britanii.

La categoria „cel mai bun actor" au fost nominalizaţi, printre alţii, Brad Pitt, Gary Oldman şi George Clooney.

Decernarea premiilor Bafta va avea loc pe 12 februarie la Royal House Opera din Londra.

 




×
Subiecte în articol: nominalizari filme
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close