x close

Actor din Harry Potter, condamnat la doi ani de închisoare. Ce a făcut interpretul dolofanului Crabbe

de Antena3.ro    |    21 Mar 2012   •   11:03
Actor din Harry Potter, condamnat la doi ani de închisoare. Ce a făcut interpretul dolofanului Crabbe 429 Foto: nld.com.vn

Actorul britanic Jamie Waylett, în vârstă de 22 de ani, care interpretează rolul lui Vincent Crabbe în şase filme din seria Harry Potter, a fost condamnat marţi la doi ani de închisoare pentru rolul pe care l-a avut în cursul protestelor urbane de vara trecută din Londra, informează CNN.
   
Actorul a fost condamnat pentru tulburarea gravă a ordinii publice în cursul protestelor de stradă care au avut loc vara trecută în capitala britanică.

El a pledat vinovat şi pentru manipulare de bunuri furate în timpul revoltelor din august, conform unor documente judiciare postate online de tribunal. Însă instanţa l-a achitat de acuzaţia că s-a aflat în posesia unui obiect cu intenţia de a distruge sau provoca pagube proprietăţii private, formulată după ce a fost surprins în imagini cu un coctail Molotov asupra sa.

Waylett a hotărât să iasă în stradă în cea de a treia zi de violenţe, potrivit judecătorului, actorul fiind surprins într-o înregistrare video lângă un supermarket care era jefuit.
   
"Ai fost surprins în imagini, în mai multe rânduri, cu o sticlă plină de benzină, prevăzută cu o cârpă ca fitil", a spus judecătorul. 

Waylett a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru tulburarea gravă a ordinii publice şi la alte 12 luni pentru manipulare de bunuri furate, pedepse complementare, urmând să execute pedeapsa cea mai mare, potrivit documentelor judiciare.
   
Aceste violenţe au izbucnit la Tottenham, în nordul Londrei, în urma unui protest paşnic faţă de împuşcarea mortală a unui locuitor de către poliţie.

Revolta s-a extins în alte cartiere londoneze şi oraşe britanice în zilele următoare. Aceste evenimente au fost urmate de o intervenţie de amploare a poliţiei împotriva persoanelor suspectate că au participat la evenimente.

Potrivit Poliţiei Metropolitane din Lodra, în oraş au fost arestate peste 3.800 de persoane, pentru o varietate de infracţiuni, inclusiv jaf, incendiere intenţionată şi tulburarea gravă a ordinii publice.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati