Antena 3 CNN Timp liber Film Actorii americani vor trebui să călătorească cu avionul la clasa economică

Actorii americani vor trebui să călătorească cu avionul la clasa economică

Actorii americani vor trebui să călătorească cu avionul la clasa economică
Sursa foto: Foto: 121cheapflights.com
11 Noi 2010   •   17:10

Actorii americani vor trebui, începând din iulie 2010, să călătorească cu avionul la clasa economică, potrivit unui acord semnat recent de sindicatele actorilor şi producătorii de la Hollywood, informează AFP.

În urma acestui protocol, actorii vor fi nevoiţi să folosească clasa economică în interes de serviciu pe distanţe mai mici de 1.000 de mile (1.609 kilometri), dar şi pe rutele Los Angeles - Vancouver şi New York - Toronto.

Pentru distanţele mai mari, aceştia vor avea dreptul să aleagă clasa business, pentru călătoriile în interes de serviciu.

Actorii americani vor dispune însă în continuare de dreptul de a-şi negocia condiţiile călătoriilor cu avionul, individual, pentru fiecare contract punctual.

Potrivit presei americane, reprezentanţii marilor studiouri de la Hollywood vor avea aceleaşi exigenţe şi faţă de regizori. Negocierile dintre producători şi Sindicatul regizorilor americani (Directors Guid of America - DGA) vor debuta peste câteva zile.

Aceste prevederi noi vor intra în vigoare pe 1 iulie 2011 şi vor fi valabile până pe 30 iunie 2014.

Noul contract prevede în special o creştere salarială de 6% în următorii trei ani şi o creştere de 10% a contribuţiilor plătite de angajatori pentru fondul de pensii şi fondul asigurărilor de sănătate ale actorilor.

×
Subiecte în articol: Hollywood
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close