Antena 3 CNN Timp liber Film Actorul Ion Besoiu se simte mai bine şi a fost externat

Actorul Ion Besoiu se simte mai bine şi a fost externat

Actorul Ion Besoiu se simte mai bine şi a fost externat
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mai 2011   •   08:32
Ion Besoiu a fost externat in aceasta dimineata dupa ce a fost tinut sub observatie noaptea trecută. Medicii spun că acesta s-a prezentat la spital cu o durere puternica in piept

Ion Besoiu repeta pentru spectacolul "Din însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra, care va avea premiera pe 20 mai în momentul în care i s-a făcut rău.

"Nu este nimic grav, actorul are probabil, o lipotimie", a declarat directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie.

În vârstă de 80 de ani, Besoiu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de teatru şi film. A devenit celebru odată cu rolul din filmul "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre filmele în care a jucat se numără "Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii", "Răscoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Păcală", "Ultima noapte de dragoste" şi "Lumini şi umbre".

Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

În urmă cu 10 ani Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu, în care s-a născut. A primit mai multe distincţii, printre care şi premiul UNITER pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră, anul acesta.
 

×
Subiecte în articol: Ion Besoiu externare spital
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close