Antena 3 Timp liber Film Actorul Ion Besoiu se simte mai bine şi a fost externat

Actorul Ion Besoiu se simte mai bine şi a fost externat

12 Mai 2011   •   08:32
Actorul Ion Besoiu se simte mai bine şi a fost externat
Sursa foto: Foto: Intact Images
Ion Besoiu a fost externat in aceasta dimineata dupa ce a fost tinut sub observatie noaptea trecută. Medicii spun că acesta s-a prezentat la spital cu o durere puternica in piept

Ion Besoiu repeta pentru spectacolul "Din însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra, care va avea premiera pe 20 mai în momentul în care i s-a făcut rău.

"Nu este nimic grav, actorul are probabil, o lipotimie", a declarat directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie.

În vârstă de 80 de ani, Besoiu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de teatru şi film. A devenit celebru odată cu rolul din filmul "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre filmele în care a jucat se numără "Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii", "Răscoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Păcală", "Ultima noapte de dragoste" şi "Lumini şi umbre".

Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

În urmă cu 10 ani Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu, în care s-a născut. A primit mai multe distincţii, printre care şi premiul UNITER pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră, anul acesta.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close