Antena 3 CNN Timp liber Film Actorul Iurie Darie a fost din nou intubat, prognosticul medical rămâne rezervat

Actorul Iurie Darie a fost din nou intubat, prognosticul medical rămâne rezervat

Actorul Iurie Darie a fost din nou intubat, prognosticul medical rămâne rezervat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Iun 2012   •   11:32

Actorul Iurie Darie a fost intubat din nou, pentru că nu mai putea respira, prognosticul rămânând în continuare rezervat, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Florian Bica, informează Mediafax.

Medicii de la unitatea medicală unde actorul este internat de sâmbătă l-au detubat luni, după ora 16.00, pentru a vedea dacă poate să respire singur.

După câteva ore în care Iurie Darie a reuşit să respire fără aparate, luni, în jurul orei 22.00 a fost necesară reintubarea actorului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declarase, luni dimineaţă, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, este conştient, dar prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicaţie postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.

El a fost transferat, sâmbătă seară, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat.

Bica declara că starea actorului este gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost internat din 10 mai până pe 31 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală. Pe 21 mai, Iurie Darie a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.



×
Subiecte în articol: Iurie Darie spital aparate
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close