Antena 3 CNN Timp liber Film Au fost găsiţi vinovaţii pentru cea mai mare gafă din istoria premiilor Oscar. Cum au fost pedepsiţi

Au fost găsiţi vinovaţii pentru cea mai mare gafă din istoria premiilor Oscar. Cum au fost pedepsiţi

Au fost găsiţi vinovaţii pentru cea mai mare gafă din istoria premiilor Oscar. Cum au fost pedepsiţi
02 Mar 2017   •   09:23

Cei doi contabili ai PricewaterhouseCoopers responsabili de gafa umilitoare produsă la premiile Oscar de duminică nu vor mai lua niciodată parte la acest eveniment, a confirmat, miercuri, pentru DPA o purtătoare de cuvânt a Academiei americane de film.

Brian Cullinan şi Martha Ruiz au încurcat plicurile care conţineau numele câştigătorului premiului pentru cel mai bun film, fapt ce a dus la anunţarea eronată de către prezentatorii Warren Beatty şi Faye Dunaway a peliculei "La La Land" şi nu "Moonlight", cum era de fapt.

Gafa - considerată deja cea mai gravă din istoria Academiei americane - a forţat firma de contabilitate PricewaterhouseCoopers să-şi ceară scuze. "Ne cerem scuze 'Moonlight', 'La La Land', lui Warren Beatty, Faye Dunaway şi telespectatorilor galei Oscarurilor pentru eroarea care a fost comisă în timpul anunţării câştigătorului de la categoria cel mai bun film", a precizat firma într-un comunicat, potrivit The Hollywood Reporter. "Prezentatorilor li s-a dat plicul de la o altă categorie şi când au descoperit acest lucru, situaţia a fost corectată imediat. În prezent investigăm cum s-a putut întâmpla acest lucru şi ne exprimăm regretele profunde. Apreciem graţia cu care nominalizaţii, Academia, canalul ABC şi Jimmy Kimmel au gestionat situaţia", se menţionează în comunicatul emis de companie imediat după gafă.

Cullinan şi Ruiz sunt angajaţi cu funcţii înalte la PricewaterhouseCoopers. Ei vor rămâne parteneri în cadrul companiei, însă nu se vor mai afla în echipa de la Oscar, mai arată sursa citată.

Cullinan se află în echipa de numărare a voturilor a firmei de contabilitate din 2014.

Ruiz îndeplineşte rolul de co-responsabil al echipei începând din 2015.

PricewaterhouseCoopers supraveghează procesul de numărare a voturilor la premiile Academiei americane de film de 83 de ani.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close