Antena 3 CNN Timp liber Film "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în cinematografele româneşti din 28 octombrie

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în cinematografele româneşti din 28 octombrie

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în cinematografele româneşti din 28 octombrie
Sursa foto: media.photobucket.com
18 Oct 2010   •   19:16

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", un film de Andrei Ujică, va fi prezentat în premieră în România pe 29 octombrie, anunţă Mediafax. Pelilcula beneficiază de trei trailere, semnate de regizorii Adrian Sitaru, Marian Crişan şi Radu Jude.

Filmul a fost realizat după vizionarea a mai mult de o mie de ore de imagini de arhivă. El a fost proiectat, în premieră mondială, la Festivalul de la Cannes din 2010, unde a primit critici favorabile.

În România, pelicula va fi prezentată în premieră pe 28 octmbrie, iar de pe 29 poate fi urmărită în cinematografe din întreaga ţară.

"Am pornit de la ideea de a face un trailer care să nu folosească imagini de arhivă şi să atace un alt public posibil al filmului: publicul tânăr, care nu ştie prea multe despre Ceauşescu. Am vrut să văd ce ştie tineretul de 20-25 de ani despre Ceauşescu, ce mai înseamnă Ceauşescu pentru tineri acum: E un mit, un simbol, un clişeu, o legendă, o fantomă. Realizând trailerul, mi-am dat seama că memoria colectivă e un lucru care poate fi uşor manipulată şi că părinţii îşi pun o amprentă puternică pe amintirile copiilor. Sunt curios ce vor şti copiii peste 20 de ani despre Ceauşescu", explică regizorul Marian Crişan.

Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu - trailer de Marian Crişan



Ceauşescu la Cannes
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close