Antena 3 CNN Timp liber Film Avatar, Inception şi Alice în Ţara Minunilor - filmele cele mai vizionate de români în 2010

Avatar, Inception şi Alice în Ţara Minunilor - filmele cele mai vizionate de români în 2010

Avatar, Inception şi Alice în Ţara Minunilor - filmele cele mai vizionate de români în 2010
Sursa foto: Foto: arta-cultura.bucharest-guide.ro
11 Mai 2011   •   14:57

În 2010, românii au mers mai mult la film. Încasările cinematografelor au crescut cu peste 29% în 2010 faţă de anul precedent.

Potrivit datelor Centrului Naţional al Cinematografiei, numărul mediu de spectatori pentru un film a fost 27, iar preţul unui bilet a depăşit 17 lei. Creşterea încasărilor s-a datorat, în special, producţiilor 3D.

Astfel, cel mai vizionat film în România a fost "Avatar", urmat de "Inception" şi "Alice în Ţara Minunilor".

La capitolul filme autohtone, pe primul loc la vizionări s-a situat “Eu când vreau să fluier, fluier", urmat de “Poker” şi “Marţi, după Crăciun”.

2011 însă, nu se anunţă un an grozav pentru cinematografie.

Încasările au scăzut, în primele 4 luni ale anului, cu 15%. Specialiştii pun încasările slabe pe seama recesiunii. În plus, ei spun că şi filmele care au rulat de la începutul anului au fost mai puţin atractive decât cele cu care a debutat 2010.

De asemenea, potrivit analizelor de specialitate, criteriul principal în alegerea filmelor anul acesta este preţul biletelor. Cu alte cuvinte, românii vânează mai degrabă promoţiile decât filmele renumite.

×
Subiecte în articol: Avatar
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close