Antena 3 CNN Timp liber Film Campionul transmisiilor live, Cristian Ţopescu, susţine filmul „Poziţia copilului” la Berlinală

Campionul transmisiilor live, Cristian Ţopescu, susţine filmul „Poziţia copilului” la Berlinală

Campionul transmisiilor live, Cristian Ţopescu,  susţine filmul „Poziţia copilului” la Berlinală
06 Feb 2013   •   13:41

Îndrăgitul comentator sportiv Cristian Țopescu, vocea inconfundabilă care a relatat cele mai importante evenimente din sportul românesc și mondial, se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!”. Joi, 7 februarie, Festivalul Internațional de Film de la Berlin își întinde covorul roșu, urmând ca pe 11 februarie echipa filmului „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, să ia parte la proiecția de gală la Berlinale Palast. În prag de festival și cu câteva zile înainte de premiera mondială, Cristian Țopescu îi urează succes filmului în competiția pentru Ursul de Aur. 19 titluri concurează pentru trofeele celei de-a 63-a ediții a festivalului, „Poziția copilului” fiind singura producție românească.

Mesajul său poate fi vizionat aici: http://www.youtube.com/watch?v=3GUYivW_jg4.


Cristian Țopescu este prezentator sportiv de aproape 40 de ani, a comentat 13 ediții ale Jocurilor Olimpice și a fost martorul momentului de neuitat în care Nadia Comăneci obținea prima notă de zece din istoria gimnasticii mondiale, în 1976, la Montreal. El se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!” împreună cu multiplul campion la canoe Ivan Patzaichin, campioana olimpică la scrimă Laura Badea și campionul la tir Alin Moldoveanu.

În următoarele zile, alte personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Și, așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul  pozitiascopilului.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia,Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Trailer-ul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. 

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR) din București.


 

 

×
Subiecte în articol: Cristian Topescu pozitia copilului
Parteneri
Şoferul din Baia Mare depistat cu 7 droguri şi-a recuperat permisul!
x close