A început Festivalul de la Cannes. Două filme românești, în cursa pentru Palme d'Or

de M.Z.    |    12 Mai 2016   •   08:30
A început Festivalul de la Cannes. Două filme românești, în cursa pentru Palme d'Or Foto: Agerpres

A fost o seară de vis, miercuri, pe Riviera Franceză. Vedete şi artişti din toate colţurile lumii s-au adunat în ziua în care a început Festivalul Internaţional de Film de la Cannes

Startul oficial a fost dat de pelicula semnată de Woody Allen, "Cafe Society". 

Pelicula a rulat pe Riviera Franceză în afara competiţiei şi e cel de-al 14-lea film al lui Woody Allen prezentat la Cannes. Din distribuţie fac parte nume importante, precum Kirsten Steward sau Blake Lively. 

Joi, le ţinem pumnii strânşi actorilor români şi regizorului Cristi Puiu. Pelicula "Sierra Nevada", înscrisă în cursa pentru marele premiu, va fi văzută în premieră. 

Pe celebrul covor roşu au păşit aseară vedete din întreaga lume. 

Preşedintele juriului, George Miller, regizorul peliculei "Mad Max: Fury Road", şi echipa sa vor avea o misiune foarte grea în cele 12 zile de concurs. 21 de filme sunt înscrise anul acesta în cursa pentru premiul Palme d'Or. Dintre acestea, două sunt româneşti: pelicula "Sierra Nevada" a lui Cristi Puiu, şi "Bacalaureat", în regia lui Cristian Mungiu

La secţiunea Un certain Regard, se luptă pentru premiul acestei categorii un alt tânar regizor român: Bogdan Mirica, cu filmul de debut "Câini/Dogs." 

x close