Antena 3 CNN Timp liber Film CBS va produce un serial TV, inspirat din "Vrăjitorul din Oz", cu temă medicală

CBS va produce un serial TV, inspirat din "Vrăjitorul din Oz", cu temă medicală

CBS va produce un serial TV, inspirat din "Vrăjitorul din Oz", cu temă medicală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    10 Aug 2013   •   18:09
Compania de televiziune americană CBS vrea să producă un serial TV inspirat de romanul fantasy clasic "Vrăjitorul din Oz", al cărui subiect va fi unul medical, informează bbc.co.uk.
Revista americană Entertainment Weekly scrie că acţiunea serialului, intitulat "Dorothy", va fi situată în New York.
Serialul este descris de producători ca fiind "inspirat de personaje şi teme prezentate în 'Vrăjitorul din Oz'". 
Entertainment Weekly mai informează că noul serial marca CBS va avea un scenariu scris de Emily Fox ("Mesaje de dincolo/ Ghost Whisperer"). 
Filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939), regizat de Victor Fleming, adaptarea cinematografică a îndrăgitei cărţi a lui Lyman Frank Baum, din 1900, a adus în rolurile principale vedete precum Judy Garland (Dorothy), Ray Bolger (Sperietoarea de Ciori), Jack Haley (Omul de Tinichea), Bert Lahr (Leul cel Laş), Frank Morgan (Vrăjitorul din Oz), Billie Burke (Glinda) şi Margaret Hamilton (Vrăjitoarea cea rea de la Apus/ Vrăjitoarea cea rea de la Răsărit). Pelicula a fost premiată cu două Oscaruri, pentru cea mai bună coloană sonoră şi pentru cel mai bun cântec - "Over the Rainbow".
Romanul lui Baum a cunoscut mai multe adaptări - pe scena de teatru, dar şi pe micul şi marele ecran -, cel mai recent în regia lui Sam Raimi: "Grozavul şi puternicul Oz/ Oz The Great and The Powerful" (2013). 
 

×
Subiecte în articol: BBC film serial episod tema medical
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close