Antena 3 CNN Timp liber Film Centenarul Filmului Românesc ajunge la final. Irina Margareta Nistor: Oamenii au redescoperit filmele românești

Centenarul Filmului Românesc ajunge la final. Irina Margareta Nistor: Oamenii au redescoperit filmele românești

Centenarul Filmului Românesc încheie caravana dedicată reunirii simbolice a regiunilor istorice ale României Mari, prin Gala din 18 decembrie 2019.

Centenarul Filmului Românesc ajunge la final. Irina Margareta Nistor: Oamenii au redescoperit filmele românești
Sursa foto: sursă foto: Captură Antena 3
16 Dec 2019   •   14:10

 Evenimentul va avea loc la Ateneul Național din Iași, va începe la ora 19:00, și va avea ca invitați zeci de personalități din lumea cinematografiei, primarii localităților prin care a ajuns proiectul, parteneri, jurnaliști și consultanți din cinema.

Organitorii festivalului Andrei şi Corina Giurgea au fost invitaţi, sâmbătă, la Antena 3, împreună cu Irina Margareta Nistor care a contribuit la alegerea celor 100 de filme difuzate pe parcursul festivalului.

„Peste 11.000 de spectatori, am făcut foarte mulți kilometri, cu peste 50 de invitați în întreaga caravană, printre care, două persoane care au fost alături de noi: Irina Margareta Nistor și Ileana Popovici”, a declarat Andrei Giurgea.

„În unele orașe am proiectat direct în cetăți, direct pe perete. Pe de altă parte, pe foarte mulți lucrul acesta i-a îndemnat să meargă din nou la cinema și să își dorească de la primarii lor să se ocupe de cinematografe. Aceasta e cea mai mare izbândă. În primul rând că au redescoperit filme românești, dar și pentru că acestea au fost povestite. Și pentru noi a fost formidabil. Sunt multe locuri în care am ajuns pentru prima dată”, a precizat Irina Margareta Nistor.

În cadrul Galei Centenarului Filmului Românesc vor fi lansate cartea și filmul documentar despre proiectul celor 100 de filme, cu episoadele desfășurate, starea cinematografiei și a publicului, precum și întreaga poveste, pe repede înainte a inițiativei celor două asociații de pe ambele maluri ale Prutului. Printre invitații galei sunt: Irina-Margareta Nistor, Vlad Ivanov, Ileana Popovici, Stere Gulea, Vlad Rădescu, Ioana Pavelescu, Ion Sapdaru, Ovidiu Niculescu, Daniel Busuioc, Adrian Păduraru, Teodor Corban ș.a.

De asemenea, duminică s-a încheiat și Festivalul de Film și Pshinaliză la București, în care a fost difuzat și filmul animat ”Colț Alb”, dublat de Irina Margareta Nistor. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close