Antena 3 CNN Timp liber Film Daniel Radcliffe (Harry Potter) va juca rolul lui Igor în noua ecranizare "Frankenstein"

Daniel Radcliffe (Harry Potter) va juca rolul lui Igor în noua ecranizare "Frankenstein"

Daniel Radcliffe (Harry Potter) va juca rolul lui Igor în noua ecranizare "Frankenstein"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Mar 2013   •   17:53

Actorul britanic Daniel Radcliffe, celebru pentru rolul Harry Potter din seria de succes cu acelaşi nume urmează să îl interpreteze pe Igor în noua ecranizate a romanului "Frankenstein" de Mary Shelley, informează Hollywood Reporter.
   
Lungmetrajul va fi regizat de Paul McGuigan, care a semnat şi regia filmului "Gangster No.1", iar scenariul îi aparţine lui May Landis.
   
În ceea ce priveşte alegerea lui Radcliffe în rolul lui Igor, descris drept un "mizerabil patologic, cu părul lung şi îmbrăcat în haine vechi de clovn", specialiştii în cinematografie spun că este "un pic bizară". De altfel, tema circului nu va mai fi la fel de pregnantă în noua producţie care este programată să înceapă în această vară în Marea Britanie.
   
Cea mai notabilă adaptare pentru cinematografie a poveştii lui Frankenstein este considerată cea din 1994, în regia lui Kenneth Branagh, cu Robert De Niro şi Helena Bonham Carter în rolurile principale.
   
Radcliffe a primit, recent, aprecieri pentru interpretarea rolului poetului Allen Ginsberg din filmul "Kill Your Darlings", prezentat în cadrul festivalului Sundance. Anterior, el a apărut în lungmetrajul "The Woman in Black / Femeia în negru" şi pe Broadway, în muzicalul de succes "How To Succeed In Business Without Really Trying".
   
Actorul este distribuit, de asemenea, în filmul de ficţiune "Horns", regizat de Alexandre Aja, care urmează să fie lansat la finalul acestui an.
   
Daniel Radcliffe, în vârstă de 23 de ani, este interpretul unui băiat vrăjitor în ecranizările romanelor din seria "Harry Potter" scrise de J. K. Rowling.
   
Actorul britanic a făcut senzaţie, în urmă cu câţiva ani, când a apărut nud, în rolul Alan Strang din piesa de teatru "Equus", de Peter Shaffer, pusă în scenă pe West End (Londra) şi pe Broadway (New York). În 2007, a jucat în lungmetrajul TV "My Boy Jack", în care a interpretat rolul tragic al fiului în vârstă de 17 ani al scriitorului Rudyard Kipling, trimis pe front în timpul Primului Război Mondial.

×
Subiecte în articol: Harry Potter film Regie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close