Doliu la Hollywood! Un cunoscut regizor s-a stins din viață la 74 de ani

28 Aug 2017   •   07:53
Doliu la Hollywood! Un cunoscut regizor s-a stins din viață la 74 de ani Foto: youtube.com

Legendarul regizor american de filme de groază Tobe Hooper a decedat sâmbătă la vârsta de 74 de ani în locuința sa din Sherman Oaks, California, informează luni agenția Xinhua care citează media locale.

Decesul lui Hooper a fost pronunțat sâmbătă, la reședința sa, la ora locală 16:10.

"Pare să fie moarte naturală", a declarat anchetatorul Rudy Molano de la biroul de medicină legală pentru City News Service.

Hooper s-a născut în Austin, Texas, Statele Unite, la 25 ianuarie 1943.

Regizor, scenarist și producător, el este cunoscut în special pentru realizarea filmelor "The Texas Chain Saw Massacre" (1974), continuarea acestuia, "The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)", "Salem's Lot" (1979) și mai ales "Poltergeist" (1982), peliculă produsă de Steven Spielberg și nominalizată la Oscar, care a devenit un adevărat fenomen.

Vedete de la Hollywood și ale genului horror i-au adus un tribut lui Hooper pe rețelele de socializare, la scurt timp după aflarea veștii morții regizorului.

Scott Derrickson, cunoscut în special pentru regizarea unor filme de groază precum "The Exorcism of Emily Rose" și "Sinister", l-a numit pe Hooper pe contul său de Twitter "regele genului horror transgresiv".

Sursă: Agerpres
x close