Antena 3 CNN Timp liber Film Elogii internaționale pentru cel mai recent film al lui Cristian Mungiu

Elogii internaționale pentru cel mai recent film al lui Cristian Mungiu

Elogii internaționale pentru cel mai recent film al lui Cristian Mungiu
20 Mai 2016   •   08:47

„Bacalaureat” este o adevărată bijuterie cinematografică şi nu e exclus să-i aducă încă un Palme d'Or lui Cristian Mungiu, scrie presa străină. Totuşi, filmul nu va avea un succes la fel de mare ca „4 luni, 3 săptămâni și două zile”, consideră unele publicaţii de specialitate.

„Bacalaureat” este un film ambiţios şi scrupulos de realist care confirmă plăcerea lui Cristian Mungiu de a construi poveşti ample în care preocupările morale ocupă primul plan, scrie cotidianul Les Echos. Nu este un film care seduce cu uşurinţă publicul, dar care sfârşeşte prin a convinge.

„Le Figaro” se întreabă dacă, după succesul din 2007 cu „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, Cristian Mungiu va intra în clubul select al regizorilor cu două premii Palme D'or. În orice caz, „Bacalaureat” are toate calităţile unui film de premiu, continuă cotidianul francez.

„Bacalaureat, tabloul perfect al corupţiei generalizate”, titrează Le Nouvel Observateur, adăugând că filmul lui Cristian Mungiu este admirabil scris şi interpretat. Prezenţa regizorului român printre câştigători nu ar fi deloc o surpriză, mai scrie săptămânalul.

La rândul său, cotidianul britanic „The Guardian” scrie că „Bacalaureat” este o bijuterie cinematografică, un film complex, de o mare subtilitate psihologică şi greutate morală, cu prestaţii remarcabile din partea lui Adrian Titieni şi Mariei Drăguş.

Ceva mai rezervat, „Hollywood Reporter” notează că „Bacalaureat” e un film mai rece, mai discret şi mai academic decât filmele de până acum ale lui Mungiu. Fără să fie cea mai bună peliculă a sa, „Bacalaureat” este totuşi mult mai interesant şi provocator decât cele mai bune filme ale multor regizori, adaugă publicaţia.

Şi „Variety” scrie că filmul este credibil şi frumos structurat, dar că probabil nu va avea acelaşi succes ca „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Sursa: Digi24

×
Subiecte în articol: Cristian Mungiu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close