Antena 3 CNN Timp liber Film Festivalul Filmului European începe joi, în Capitală. Vezi programul

Festivalul Filmului European începe joi, în Capitală. Vezi programul

Festivalul Filmului European începe joi, în Capitală. Vezi programul
Sursa foto: Foto: financiarul.com
03 Mai 2011   •   20:39

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Filmului European se va deschide joi, la Bucureşti, cu filmul polonez "Essential Killing" (2010), la CinemaPro din Capitală, transmite Mediafax.

Filmul "Essential Killing" a fost distins cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Veneţia din 2010 şi cu alte numeroase distincţii internaţionale. Din distribuţia filmului fac parte nume sonore precum Vincent Gallo şi Emmanuelle Seigner.

Programul festivalului cuprinde peste 50 de filme, reprezentând 30 de ţări, dar şi multe elemente noi.
Astfel, Cinemateca Română va completa contribuţia partenerilor tradiţionali cu pelicule din bogata sa arhivă, printre care cel mai recent film al lui Milos Forman, "Dobre placena prochazka/ Well paid walk", din 2010.

Un alt element de noutate este prezenţa Republicii Moldova pentru prima dată la festival, cu o selecţie de filme studenţeşti şi câteva scurtmetraje.

În cadrul festivalului va avea loc şi premiera filmului românesc "Metrobranding", un documentar semnat de Ana Vlad şi Adrian Voicu, care va intra ulterior în cinematografe. "Metrobranding" este povestea destinului spectaculos al celor şase branduri - staruri ale epocii de aur: salteaua Relaxa, tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni şi maşina de cusut Ileana.

La Bucureşti, festivalul se desfăşoară în perioada 5-15 mai, cu proiecţii la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie. Evenimentul va continua la Braşov (12-15 mai), Iaşi (19-22 mai), Timişoara (19-22 mai) şi Târgu Mureş (26-29 mai).

În Bucureşti, un bilet la un film din cadrul festivalului costă 10 lei, iar un abonament cu şase intrări este 48 de lei. În restul ţării, proiecţiile din cadrul festivalului vor fi gratuite.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close