Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul "Beyond the Hills" al lui Cristian Mungiu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2012

Filmul "Beyond the Hills" al lui Cristian Mungiu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2012

Filmul "Beyond the Hills"  al lui Cristian Mungiu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Apr 2012   •   13:34
Lungmetrajul "Beyond the Hills" al regizorului Cristian Mungiu a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului "Beyond the Hills". Pelicula reprezintă o coproducţie între casa cineastului român - Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Filmul "Beyond the Hills" spune povestea a două fete, Alina şi Voichiţa, care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Cristian Mungiu este laureat al premiului Palme d'Or în 2007, informează Mediafax.


 






 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close