Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul despre moartea lui Osama ben Laden, lansat cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale

Filmul despre moartea lui Osama ben Laden, lansat cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale

Filmul despre moartea lui Osama ben Laden, lansat cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Oct 2012   •   10:43

Producătorul de film Harvey Weinstein, care strânge fonduri pentru campania lui Barack Obama, va lansa, cu două zile înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 6 noiembrie, primul fiml de ficţiune despre raidul care a condus la moartea lui Osama ben Laden, relatează AFP.
   
"SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden", distribuit de Weinstein, va fi difuzat la 4 noiembrie pe postul de televiziune National Geographic, a anunţat acesta din urmă, citându-i pe preşedintele său, Howard Owens, şi pe Weinstein, potrivit căruia acest film "le va vorbi tuturor americanilor".
   
Filmul, regizat de John Stockwell şi produs pentru difuzarea pe marile ecrane de Nicholas Chartier, producătorul filmului de Oscar "The Hurt Locker" (Misiuni periculoase), va fi, de asemenea, disponibil pe Netflix.
   
În clipul de prezentare difuzat vineri, personajele afirmă: "Noi vom fi echipa care îl va scoate din joc pe Osama" şi "preşedintele Statelor Unite îşi pune în joc preşedinţia pentru această misiune".
   
Preşedintele Obama a autorizat personal această misiune a comandoului de elită al SEAL care l-a ucis pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida la 2 mai 2011, în ascunzătoarea acestuia din Abbottabad, Pakistan.
   
"Redarea evenimentelor care au avut loc în acea noapte este emoţionantă, pentru a nu spune mai mult", afirmă Weinstein în comunicat.
   
"Cred că publicul va fi la fel de captivat cum am fost eu de la început şi până la sfârşit", adaugă el. "Sunt foarte mândru ca cetăţean american să joc un rol pentru ca acest episod uimitor al istoriei americane să poată fi văzut în cât mai multe cămine".
   
Weinstein, producătorul unor filme ca "Pacientul englez", "Artistul " sau ultimul "Rambo", este un susţinător declarat al partidului democrat.
   
El a organizat în august, pe proprietatea sa din Westport, în Connecticut (est), o strângere de fonduri pentru Barack Obama în cadrul unei cine pentru 50 de persoane în valoare de 38.500 de dolari de participant, potrivit Hollywood Reporter.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close