Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" a câştigat două premii la Locarno

Filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" a câştigat două premii la Locarno

Filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" a câştigat două premii la Locarno
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Aug 2011   •   15:35
Filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" a cîştigat două premii la festivalul internaţional de la Locarno. Adrian Sitaru a fost desemnat cel mai bun regizor iar Bogdan Dumitrache, cel mai bun actor. A obţinut o menţiune specială şi Anca Damian, cu filmul "Crulic - Drumul spre dincolo".

Juriul de la Locarno a avut de ales din 20 de filme internaţionale pentru împărţirea celor cinci premii principale, două dintre acestea ajungând în România.

"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, după "Pescuit sportiv". Spune povestea lui Alex, interpretat de Bogdan Dumitrache, un tânăr de 30 şi ceva de ani a cărui viaţă se dă peste cap când mama lui suferă un atac cerebral şi este internată în spitalul din micul orăşel natal.

Ajuns acolo, Alex încearcă să creeze cele mai bune condiţii pentru mama lui, dar este asaltat de părerile tuturor celor din jur cu privire la ce ar trebui să facă în continuare. Cu cele mai bune intenţii, Alex ajunge să ia decizii tot mai neaşteptate, unele cu efect negativ asupra mamei lui.

Inspirat de experienţele personale ale regizorului, "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab şi Marian Râlea. Filmul va avea premiera românească la sfârşitul lunii octombrie.

Este al doilea an la rând când festivalul premiază o producţie românească. Anul trecut fericitul câştigător era Marian Crişan, laureat cu Premiul special al juriului, al doilea ca importanţă în palmares, pentru debutul său în lungmetraj, Morgen. Săptămâna trecută Morgen a fost ales să reprezinte România la următoarea ediţie a premiilor Oscar.
 


×
Subiecte în articol: film festival
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close