Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" a ieşit din competiţia pentru premiile Oscar

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" a ieşit din competiţia pentru premiile Oscar

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" a ieşit din competiţia pentru premiile Oscar
Sursa foto: Foto: cinemagia.ro
21 Ian 2011   •   13:21

Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", a fost exclusă de pe lista posibilelor nominalizări de la categoria "Cel mai bun film străin" a premiilor Oscar. Fimele "Hors-la-loi", al algerianului Rachid Bouchareb şi "Biutiful" regizat de Aljandro Gonzales Inarritu sunt două din cele nouă lungmetraje care ar putea fi nominalizate pentru acest premiu, informează AFP.



Filmul "In a Better World" al Susannei Bier a câştigat, duminică, premiul pentru "cel mai bun film străin" în cadrul ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur, învingând lungmetrajul lui Inarritu la această categorie. Totuşi, pentru rolul său din "Biutiful", actorul Javier Bardem a primit premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, in 2010.

Printre ceilalţi finalişti se află şi  "Canine" de Yorgos Lanthimos (Grecia), "Confessions" de Tetsuya Nakashima (Japonia), "Simple Simon" de Andreas Ohman (Suedia), "Life Above All" de Oliver Schmitz (Africa de Sud) si "Tambien la lluvia" de Iciar Bollain (Spania), cu Gael Garcia Bernal.

Lungmetrajul "Hors-la-loi",  al algerianului Rachid Bouchareb, a creat o puternică controversă în preajma Festivalului de la Cannes, din cauza temei principale, care urmăreşte destinul a trei fraţi, de la finele anilor 1930 pana la independenta Algeriei in 1962.

Nominalizările pentru premiile Oscar 2011 vor fi anunţate pe 25 ianuarie. Cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie, la Los Angeles. Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2010 a fost decernat peliculei argentiniene "El Secreto de Sus Ojos", regizat de Juan Jose Campanella.

×
Subiecte în articol: oscar film premiile Oscar
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close