Filmul “LIVE” ajunge de vineri în 22 de orașe din România

12 Mai 2015   •   18:32

Debutul în regie al lui Vlad Păunescu, lungmetrajul “LIVE” va fi lansat de Castel Film de vineri în 38 de cinematografe din România.

Pelicula îi are în distribuție pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Andrei Huțuleac.

Lungmetrajul  “Live”  spune  povestea  Emei,  intrerpretată  de  Rodica  Lazăr,  o  prezentatoare  TV  desucces, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusăsă își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri oaduce  însă  în  mijlocul  unui  scandal  de  proporții  care  îi  va  schimba  dramatic  viața.  Ema  va  fi  prinsă  înstrânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice alemomentului.

Scenariul este semnat de Vlad Păunescu și Mihai  Mănescu, director  de imagine Adrian Silișteanu,scenografia  a  fost  realizată  de  Călin  Papură,  costumele  au  fost  create  de  Oana  Păunescu,  montaj  DanNanoveanu, muzica Petru Mărgineanu.

Vlad Păunescu este unul dintre cei mai importanți producători de film autohtoni. În 1992 a pus bazelecelei mai mari case de producție din România:  Castel  Film. De atunci și până în în prezent de numele lui VladPăunescu se leagă peste 120 de filme românești și străine, precum: "Seven Seconds" (regia Simon Fellows),  "Borat"(regia  Larry  Charles),  "Cold  Mountain"  (regia  Anthony  Minghella),  sau  "Damen tango"  (regia  DinuTănase), "Legiunea străină" (regia Mircea Daneliuc), "Train de vie" (regia Radu Mihăileanu). Vlad Păunescu asemnat imaginea pentru 17 lungmetraje românești importante, premiate la Festivalurile Internaționale de film dela Manila, Moscova, Berlin, Toronto printre care amintim peliculele lui Dan Pița “Concurs” și “Faleze de nisip”.

Rodica Lazăr, actriță a Teatrului Bulandra, este cunoscută publicului din România pentru nenumăratele colaborări cu regizori importanți de teatru precum: Alexandru Darie, Andrei Serban, Yury Kordonsky. Prima întâlnire importantă în film a avut-o în 2002 cu regizorul Costa Gavras în lungmetrajul “Amen”. De atunci ea a C A S T E LF I L MS T U D I O S putut fi văzută în pelicule precum “Moartea domnului Lăzărescu” ( regia Cristi Puiu), “Tinerețe fără tinerețe” (regia Francis Ford Coppola) , “Principii de viață” (regia Constantin Popescu jr.). Rodica Lazăr poate fi văzută anul acesta și în scurtmetrajul “Ramona” (regia Andrei Crețulescu), proaspăt selectat la Cannes în secțiunea “Semaine de la Critique”.

Actor, solist vocal, compozitor și producător, Tudor Chirilă a jucat în 14 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroși regizori români, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian,Victor Ioan Frunză, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele. În 2004 a câștigat un premiu UNITERpentru rolul "Malvolio" din “A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție  până în acel moment. Printre producțiile de film în care a jucat se numără “Legături bolnăvicioase” în regia lui  Tudor Giurgiu, “Milionari de weekend” în regia lui Cătălin Saizescu și “Nordrand”, coproducția austro-germană regizată de Barbara Albert.

Tudor Chirilă a debutat în muzică ca membru fondator și vocalist al uneia dintre cele mai iubite formații rock din România, Vama Veche. Alături de colegii lui a produs prima operă rock din România de după '89 – “Amsă mă-ntorc bărbat”. Își continuă cariera muzicală ca lider și solist vocal al formației Vama, formulă în care a lansat două albume. De-a lungul celor 16 ani de muzică a scris, ca autor sau coautor, peste 80 de cântece și a susținut concerte în fața a milioane de oameni.

Castel Film este cel mai important studio de producție din România. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut rămâne “Cold Mountain” (regia Anthony Minghella). Printre partenerii și clienții Castel Film se numără celebrele case de producţie americane: Paramount, Miramax, Focus Features, Sony Pictures sau HBO. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de “Le Concert” și “Train de Vie” (regia Radu Mihăileanu), “Nunta mută” (regia Horaţiu Mălăele).

Trailerul filmului poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=szDehI0bzfgFilmul va rula în:
București (Cinema Studio, Grand Cinema & More din Băneasa Shopping Center, Hollywood Multiplex din Mall Vitan, Movieplex din Plaza România, Cinema City AFI Cotroceni din AFI Palace Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Mega Mall, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa),
Arad (Cinema City din Arad Atrium Mall),
Brașov (Cityplex din Eliana Mall, Cinema One din Coresi Shopping Center),
Brăila (Cinema City din Brăila Mall),
Botoșani (Cinema Unirea),
Buzău (Cinema Dacia),
Constanța (Cityplex din Tomis Mall),
Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern),
Cluj (Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema City din Polus Center),
Deva (Cinema Patria),
Focșani (Ansamblul Folcloric Țara Bârsei),
Iași (Cinema Republica),
Sibiu (Cinema Arta),
Oradea (Cinema Palace din Lotus Center, Cortina Digiplex din Oradea Shopping Center),
Odobești (Casa de Cultură),
Panciu (Casa de Cultură),
Pitești (Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani),
Piatra Neamț (Cinema Dacia),
Reșița(Cinema Dacia),
Slobozia (Casa de Cultură),
Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu),
Târgu Mureș (Cinema Arta).

x close