Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul polonez "Zero" a câştigat Trofeul Anonimul 2010

Filmul polonez "Zero" a câştigat Trofeul Anonimul 2010

Filmul polonez "Zero" a câştigat Trofeul Anonimul 2010
Sursa foto: Foto: pisf.pl
15 Aug 2010   •   11:28

Filmul polonez "Zero", de Pawel Borowski, a câştigat trofeul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, sâmbătă seară, la gala de premiere care a avut loc la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informează Mediafax.

Pelicula prezintă mai multe poveşti de viaţă care se intersectează. "Este incredibil", a exclamat regizorul, prezent la ceremonie. Anul trecut, trofeul Anonimul a revenit peliculei "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzniczki.

Premiul "Ovidiu Bose Paştină" a revenit filmului "Tixeon", de Felipe Bustos Sierra, în timp ce distincţia pentru cea mai bună animaţie a fost acordată peliculei "Amazonia", de Sam Chen.

La categoria scurtmetraj de ficţiune, trofeul Anonimul a fost acordat filmului "I'll Be Zorro Someday", de Joel Olivier. Prezentatorul galei, Florin Piersic Jr. i-a dat trofeul directoarei festivalului, Miruna Berescu. După ce i-a spus acesteia că este blondă, pe scenă a apărut selecţionerul evenimentului, Ludmila Cvikova. "Din păcate, o altă blondă", a comentat aceasta, amuzată.

De altfel, întreaga gală de premiere s-a aflat sub semnul amuzamentului. Piersic a spus că, timp de o săptămână, cei prezenţi la festival au fost locuitori ai satului din Delta Dunării şi i-a numit pe aceştia "sfinţi gheorghieni". După aceasta, actorul i-a îndemnat pe cei doritori să intre în industria filmului, ca actori, regizori sau producători, să scrie pe adresa lui de e-mail.

Ca şi anul trecut, câştigătorii au fost stabiliţi în urma votului publicului. În total, au votat 349 de persoane, 101 voturi mergând spre pelicula poloneză "Zero". Filmul românesc din competiţie, "Caravana cinematografică", de Titus Muntean, s-a clasat pe locul al treilea în topul preferinţelor publicului.

Marele premiu al Festivalului de Film Anonimul este în valoare de 3.000 de dolari. Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie, dar şi distincţia "Ovidiu Bose Paştină" au o valoare de 1.000 de dolari fiecare.

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, care se desfăşoară la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, a debutat pe 9 august şi se încheie duminică.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: film festival sfantu gheorghe regizor
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close