Antena 3 CNN Timp liber Film Folclor românesc 3D. Primul documentar de acest fel are premiera astăzi

Folclor românesc 3D. Primul documentar de acest fel are premiera astăzi

Folclor românesc 3D. Primul documentar de acest fel are premiera astăzi
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    31 Ian 2012   •   14:42

Primul documentar etnografic românesc în format 3D realizat în România, "Culegătorii de folclor",  va avea premiera în cinematografele autohtone pe 30 ianuarie, informează România Film.


"Culegătorii de folclor", regizat de Gabriel Boholt, face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice din România şi va mai include titlurile "Moş Pupăză" şi "Nuntă în Maramureş". 

Scurtmetrajul prezintă succint felul în care cântecul autentic maramureşean este transmis de la o generaţie la alta, iar eroii sunt doi tineri interpreţi de muzică populară.

Povestea Mariei şi a lui Gabriel Arba începe acolo unde se agaţă harta în cui, în Maramureş. Cei doi interpreţi de muzică populară prezintă România prin cântec aşa cum e ea: verde, veselă, tânără şi plină de viaţă. Acordurile autentice încântă auzul, iar dansul popular şi costumele neaoşe, privirea.

Documentarul 3D s-a născut din dragostea regizorului pentru Maramureş. Filmul îşi propune să fie o nouă carte de vizită pentru România, iar cei care l-au văzut susţin această posibilă metodă de promovare a ţării.

"Culegătorii de folclor" face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice alături de "Moş Pupăză" şi "Nuntă în Maramureş". Echipa care le-a produs promite că vor urma şi alte scurtmetraje tridimensionale despre celelalte regiuni din România.
 




×
Subiecte în articol: 3D Maramureș
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close