Antena 3 CNN Timp liber Film Fosta reşedinţă din Hong Kong a lui Bruce Lee va fi scoasă la vânzare

Fosta reşedinţă din Hong Kong a lui Bruce Lee va fi scoasă la vânzare

Fosta reşedinţă din Hong Kong a lui Bruce Lee va fi scoasă la vânzare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    24 Oct 2012   •   13:44

Fosta reşedinţă din Hong Kong a lui Bruce Lee va fi scoasă la vânzare, după ce planul de a transforma proprietatea într-un muzeu dedicat legendei kung fu, informează AFP.

Actualul proprietar al vilei, transformată într-un hotel, filantropul Yu Panglin, a anunţat că intenţionează să o vândă pentru o sumă de 23 de milioane de dolari, în urma eşecului discuţiilor cu guvernul privind transformarea acesteia în muzeu.

„Nu mai iau în considerare planul de a construi un muzeu, din moment ce guvernul nu acordă sprijinul necesar. Nu mai am răbdare, nu mai vreau să aştept”, a declarat miliardarul de 90 de ani pentru Singtao Daily.

El a adăugat că administratorul hotelului nu a reuşit să plătească chiria pentru doi ani, din cauza afacerilor care merg prost, şi a mai spus că vila are nevoie să fie urgent renovată.

Numeroşii fani ai lui Lee au cerut mult timp un tribut adus starului care a murit în 1973, la doar 32 de ani, după ce a adus artele marţiale în prim-plan prin filme precum "Fists of Fury" (1971) sau "Enter the Dragon" (1973).

Totuşi, aceştia au fost dezamăgiţi după ce guvernul din Hong Kong a renunţat la planul de a construi un muzeu în luna iunie a anului trecut, anunţând că nu a reuşit să ajungă la un acord cu Yu la capătul a doi ani de negocieri, fără a oferi însă mai multe detalii.

În interviul pentru Singtao Daily, Yu a spus că guvernul a respins propunerea sa de a extinde proprietatea. Planul său includea adăugarea a trei etaje şi construirea unui cinematograf, a unei biblioteci şi a unui centru de iniţiere în artele marţiale, acestea fiind condiţiile sale de a dona proprietatea.

În ultimii ani, proprietatea de 5.000 de metri pătraţi, situată în cartierul rezidenţial Kowloon Tong, a fost transformată într-un hotel cu camere care puteau fi închiriate pentru 25 de dolari pe oră. Clienţii erau, de obicei, cuplurile.

În octombrie anul trecut, autorităţile locale au anunţat că, la Hong Kong Heritage Museum, va fi deschisă o galerie în onoarea lui Bruce Lee.


×
Subiecte în articol: resedinta Bruce Lee hong kong muzeu vanzare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close