x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Lungmetrajul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film de la Berlin

de 21 Feb 2016   •   09:52
Lungmetrajul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film de la Berlin 13
Lungmetrajul "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a câştigat Premiul C.I.C.A.E - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai" (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă), la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

Prezent în secţiunea "Forum" a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a câştigat, sâmbătă, Premiul C.I.C.A.E - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai". Trofeul, care reprezintă o importantă "carte de vizită" a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci, informează echipa filmului, într-un comunicat remis Mediafax.

Juriul format din Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė şi Lysann Windisch a avut de ales dintr-o listă de 44 de producţii participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, "Ilegitim", a fost primit cu aplauze furtunoase din partea publicului, dar şi cu cronici laudative din partea jurnaliştilor internaţionali.

"Sitaru, susţinut de o distribuţie remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu îşi judecă niciunul dintre personaje şi semnează un film provocator care poate fi interpretat în mai multe chei. Cel mai probabil, filmul 'Ilegitim' va genera multiple dezbateri", a scris publicaţia franceză Le Figaro.

sati