Antena 3 CNN Timp liber Film „Ilegitim”, primit cu aplauze la premiera mondială de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

„Ilegitim”, primit cu aplauze la premiera mondială de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

„Ilegitim”, primit cu aplauze la premiera mondială de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin
14 Feb 2016   •   16:10

Primul film românesc din programul Berlinalei a avut, ieri seară, premiera, în faţa unei săli pline. "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a fost proiectat în cadrul secţiunii Forum, în prezenţa regizorului şi a actorilor principali. Criticii din Berlin nu şi-au formulat încă opinia despre film dar un prim semnal pozitiv a venit chiar înaintea premierei: filmul a fost achiziţionat de un distribuitor din Grecia.

Pe covorul roşu, chiar înaintea premierei, Adrian Sitaru, Alina Grigore şi Robi Urs abia îşi puteau stăpâni emoţiile. Mai ales că modul în care "Ilegitim" a fost filmat este destul de controversat. Nu au avut scenariu, şi nici replici. Pe timpul filmărilor s-au substituit practic personajelor.

Pelicula a generat mult interes, biletele fiind epuizate cu o zi înaintea premierei. Chiar dacă filmul nu figurează în selecţia oficială, cineaştii români speră să-i atragă şi pe membrii juriului prezidat anul acesta de Meryl Streep.

18 producţii, dintre care două cu nume româneşti pe generic îşi vor disputa Ursul de Aur.

România mai este prezentă la festivalul în secţiunea "Generation 14plus", cu scurt-metrajul "O noapte în Tokoriki", al regizoarei Roxana Stroe. Iar documentarul de ficţiune "Hotel Dallas", o coproducţie româno-americană, este selectat în secţiunea Panorama Dokumente.  Cât despre Ilegitim, el va ajunge şi în cinematografele din România în martie.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close