Antena 3 CNN Timp liber Film La împlinirea a 78 de ani, Victor Rebengiuc primeşte în dar o stea pe Walk of Fame

La împlinirea a 78 de ani, Victor Rebengiuc primeşte în dar o stea pe Walk of Fame

La împlinirea a 78 de ani, Victor Rebengiuc primeşte în dar o stea pe Walk of Fame
09 Feb 2011   •   13:42

Victor Rebengiuc primeşte în ziua aniversării a 78 de ani a doua stea pe Walk of Fame-ul bucureştean, după ce Florin Piersic a inaugurat pe 31 ianuarie spaţiul dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului din România. Iniţiativa aparţine Teatrului Metropolis în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor şi va avea loc în Piaţa Timpului, de la ora 14,00, informează Agerpres. 

Născut pe 10 februarie 1933, Rebengiuc este absolvent al UNATC Bucureşti din 1956 şi la un an după absolvire devine membru al Teatrului Bulandra, al cărui director ajunge peste ani, în perioada 1996-1998.
Victor Rebengiuc este căsătorit, din 1965, cu actriţa Mariana Mihuţ şi împreună au un băiat pe nume Tudor. 

Actorul este renumit pentru rolurile din filme valoroase ale cinematografiei romanesti, precum  "Pădurea spânzuraţilor" (1964), de Liviu Ciulei, "De ce trag clopotele, Mitică?" (1981), în regia lui Lucian Pintilie, sau "Faleze de nisip" (1983), în regia lui Dan Piţa şi "Moromeţii" (1988), de Stere Gulea. Recent, Victor Rebengiuc a jucat în pelicula "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor la Salonic şi premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.

×
Subiecte în articol: Victor Rebengiuc Florin Piersic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close