Antena 3 CNN Timp liber Film Laura Nureldin caută producător la Hollywood, pentru ecranizarea unui scenariu fantastic

Laura Nureldin caută producător la Hollywood, pentru ecranizarea unui scenariu fantastic

Laura Nureldin caută producător la Hollywood, pentru ecranizarea unui scenariu fantastic
07 Mai 2014   •   11:28

Prezentatoarea Antena 3 Laura Nureldin este pe cale să înceapă o nouă carieră, aceea de scenarist. Primul pas - scrierea scenariului - a fost deja făcut. Acum, urmează partea mai dificlă: găsirea unei finanţări şi a unui producător de la Hollywood care să transforme povestea Laurei într-un film.

Într-un interviu acordat site-ului artsunited.ro, jurnalista a dezvăluit că l-a contacat pe celebrul Peter Jackson, însă, pentru moment, acesta este ocupat cu alte proiecte. Însă un alt nume important (pe care Laura îl păstrează, deocamdată, secret) a fost impresionat de ceea ce a citit şi şi-a dat acceptul de a fi capul de afiş al viitoarei producţii.

Despre ce va fi filmul? Laura spune că vom avea parte de o poveste de aventură, cu accente de comedie, love story şi dramă. Personajele sunt Mora, o femeie din prezent, care pregătea actori, şi legendarul Xerxes, regele Imperiului Persan.

Rep: Încerci varianta proprie a visului american, ilustrând şi noua dezordine conceptuală, se pare. Să vedem cum ar suna povestea noastră: o româncă atipică născută la Iaşi, având un profil care i-ar atrage atenţia unui fotograf de artă şi un potenţial de genul celor după care presa galbenă s-ar da în vânt, prezentator de televiziune şi de o isteţime acidulată pe deasupra, scrie un scenariu fantastic şi vrea musai un regizor de la Hollywood… fiind fantastic, aş paria că le-ai scris americanilor că ai pretenţia să fie de la del Toro şi Peter Jackson în sus! Cam ăsta ar fi rezumatul temei acestui interviu. Ai promis că o să leşinăm de râs dacă povesteşti detaliile…

Laura Nureldin: Lui Peter Jackson i-am scris deja. Am primit şi răspuns: oamenii mi-au explicat politicos că au proiecte să-şi pună şi-n cap pentru următorii 6-7 ani. Plus că lucrează doar cu scenariştii lor. Oh, well, asta e, va trebui să-l fac cu Spielberg. Dar, cum m-a lovit pe mine revelaţia că trebuie să fac asta? Mă culc târziu. Sau devreme, depinde de care parte a orei 3 AM te afli. Şi, cum butonam televizorul, am dat peste un film cu nişte decoruri mişto. Şi nişte actori mişto. Şi m-am uitat. Din uitatul ăsta, am început să mă gândesc cum ar fi arătat povestea aia privită din alt unghi. Cu alt fir. Cu alte răscruci. M-am apucat să scriu. O prietenă a citit şi mi-a declarat ură veşnică dacă nu scriu un roman. Tot ea mi-a zis că sunt cea mai proastă din curtea şcolii dacă nu transform povestea în film.

Citiţi interviul integral pe artsunited.ro



×
Subiecte în articol: laura nureldin scenariu Hollywood
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close