Antena 3 Timp liber Film Laura Nureldin caută producător la Hollywood, pentru ecranizarea unui scenariu fantastic

Laura Nureldin caută producător la Hollywood, pentru ecranizarea unui scenariu fantastic

07 Mai 2014   •   11:28
Laura Nureldin caută producător la Hollywood, pentru ecranizarea unui scenariu fantastic

Prezentatoarea Antena 3 Laura Nureldin este pe cale să înceapă o nouă carieră, aceea de scenarist. Primul pas - scrierea scenariului - a fost deja făcut. Acum, urmează partea mai dificlă: găsirea unei finanţări şi a unui producător de la Hollywood care să transforme povestea Laurei într-un film.

Într-un interviu acordat site-ului artsunited.ro, jurnalista a dezvăluit că l-a contacat pe celebrul Peter Jackson, însă, pentru moment, acesta este ocupat cu alte proiecte. Însă un alt nume important (pe care Laura îl păstrează, deocamdată, secret) a fost impresionat de ceea ce a citit şi şi-a dat acceptul de a fi capul de afiş al viitoarei producţii.

Despre ce va fi filmul? Laura spune că vom avea parte de o poveste de aventură, cu accente de comedie, love story şi dramă. Personajele sunt Mora, o femeie din prezent, care pregătea actori, şi legendarul Xerxes, regele Imperiului Persan.

Rep: Încerci varianta proprie a visului american, ilustrând şi noua dezordine conceptuală, se pare. Să vedem cum ar suna povestea noastră: o româncă atipică născută la Iaşi, având un profil care i-ar atrage atenţia unui fotograf de artă şi un potenţial de genul celor după care presa galbenă s-ar da în vânt, prezentator de televiziune şi de o isteţime acidulată pe deasupra, scrie un scenariu fantastic şi vrea musai un regizor de la Hollywood… fiind fantastic, aş paria că le-ai scris americanilor că ai pretenţia să fie de la del Toro şi Peter Jackson în sus! Cam ăsta ar fi rezumatul temei acestui interviu. Ai promis că o să leşinăm de râs dacă povesteşti detaliile…

Laura Nureldin: Lui Peter Jackson i-am scris deja. Am primit şi răspuns: oamenii mi-au explicat politicos că au proiecte să-şi pună şi-n cap pentru următorii 6-7 ani. Plus că lucrează doar cu scenariştii lor. Oh, well, asta e, va trebui să-l fac cu Spielberg. Dar, cum m-a lovit pe mine revelaţia că trebuie să fac asta? Mă culc târziu. Sau devreme, depinde de care parte a orei 3 AM te afli. Şi, cum butonam televizorul, am dat peste un film cu nişte decoruri mişto. Şi nişte actori mişto. Şi m-am uitat. Din uitatul ăsta, am început să mă gândesc cum ar fi arătat povestea aia privită din alt unghi. Cu alt fir. Cu alte răscruci. M-am apucat să scriu. O prietenă a citit şi mi-a declarat ură veşnică dacă nu scriu un roman. Tot ea mi-a zis că sunt cea mai proastă din curtea şcolii dacă nu transform povestea în film.

Citiţi interviul integral pe artsunited.roAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close