Antena 3 CNN Timp liber Film Luminiţa Gheorghiu: Este minunat că am luat Ursul de aur, pentru că am fost traşi de ureche de atâtea ori

Luminiţa Gheorghiu: Este minunat că am luat Ursul de aur, pentru că am fost traşi de ureche de atâtea ori

Luminiţa Gheorghiu: Este minunat că am luat Ursul de aur, pentru că am fost traşi de ureche de atâtea ori
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    21 Feb 2013   •   23:13

Luminiţa Gheorghiu, actriţa care a fermecat Europa şi a fost laudată ca nimeni alta de “Hollywood Reporter”, după ce a luat Ursul de aur cu filmul "Poziţia copilului", se mândreşte cu faptul că este româncă şi că a reuşit să "spele" cu acest premiu tot ceea ce s-a spus nepotrivit despre noi până acum.



Întrebată ce a simţit în momentul în care a luat premiul, actriţa noastră s spus:

"Am simţit mândria că sunt româncă, dar acesta este un premiu al echipei, al cinematografiei noastre. Este minunat, pentru că suntem traşi de ureche de atâtea ori, iar acest premiu ne aduce mare bucurie", a spus actriţa Luminiţa Gheorghiu, în ediţia de joi a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.


La rândul său, actorul Adrian Titieni, a ţinut să mulţumească Ministerului Educaţiei şi ministrului Remus Pricopie, pentru "gândul extraordinar ca teatrul să fie introdus în şcoli".



Pe 16 februarie, filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Acesta este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeşte despre urmele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor şi cum aceştia pot fi traumatizaţi şi sufpcaţi prin dragoste.

Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.
   
Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Lor li se alătură mai multe importante ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Călin Peter Netzer: Încă sunt şocat, încă nu m-am trezit la realitate

Citeşte şi Victora filmului "Poziţia copilului", salutată în presa internaţională









×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close