Antena 3 CNN Timp liber Film Luptă cu morile de vânt: Persoanele care au descărcat The Hurt Locker de pe internet, date în judecată

Luptă cu morile de vânt: Persoanele care au descărcat The Hurt Locker de pe internet, date în judecată

Luptă cu morile de vânt: Persoanele care au descărcat The Hurt Locker de pe internet, date în judecată
01 Iun 2010   •   12:41

Producătorii lungmetrajului The Hurt Locker vor să dea judecată 5.000 de utilizatori ai BitTorrent care au încălcat drepturile de autor prin descărcarea sau distribuirea ilegală a filmului pe internet, informează tgdaily.com. Producţia a câştigat şase premii Oscar, inclusiv la categoria Cel mai Bun Film, însă a avut încasări sub aşteptări, de numai 16,4 milioane de dolari.

Reprezentanţii companiei de producţie Voltage Pictures sunt hotărâţi să-i localizeze pe cei care au urmărit filmul pe computerele personale, după ce l-au descărcat ilegal de pe internet. Aceştia cer despăgubiri în valoare de 1.500 de dolari de la fiecare persoană. În cazul în care internauţii aleg să se judece cu producătorii, ei risca sa plătească de 10 ori mai mult.

În prezent, producătorii filmului The Hurt Locker încearcă să identifice persoanele în cauză, după IP-urile calculatoarelor pe care a fost descarcat filmul. În acest sens, ei beneficiază de ajutorul furnizorilor de internet.

The Hurt Locker a apărut pe internet cu mult înainte de lansarea oficială, fiind descărcat de milioane de persoane. Până în prezent, nici una dintre încercările de a recupera banii pierduţi în urma pirateriei pe internet nu a avut succes.



TRAILERUL FILMULUI THE HURT LOCKER


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proces judecata
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close