Antena 3 CNN Timp liber Film Martin Scorsese, dat în judecată pentru neplata sumei de 600.000 de dolari

Martin Scorsese, dat în judecată pentru neplata sumei de 600.000 de dolari

Martin Scorsese, dat în judecată pentru neplata sumei de 600.000 de dolari
09 Iul 2010   •   14:33

Regizorul american Martin Scorsese a fost dat în judecată, joi, pentru neplata sumei de 600.000 de dolari, reprezentând onorariul firmei de contabilitate care s-a ocupat de averea sa, aceasta aparţinând expertului financiar Kenneth Starr, aflat în prezent în închisoare, informează Reuters.

Starr Investment Advisors s-a ocupat de gestionarea banilor cineastului Martin Scorsese din 2006 până în 2010, însă celebrul regizor nu a plătit acestei companii taxa de 5% din veniturile câştigate, potrivit plângerii depuse la Curtea Supremă din New York.

Kenneth Starr, în vârstă de 66 de ani, este acuzat de furtul sumei de 59 de milioane de dolari din conturile mai multor celebrităţi americane, printre cei înşelaţi aflându-se nume importante, precum Martin Scorsese, Uma Thurman, Al Pacino şi alţii. Kenneth Starr a fost acuzat de însuşire frauduloasă de fonduri.

Compania sa, care a fost plasată în regim de executare silită, a administrat peste 700 de milioane de dolari, provenind de la aproape 200 de persoane bogate.

În loc să investească sumele primite, Kenneth Starr a cheltuit milioanele de dolari primite trăind în lux şi opulenţă alături de soţia sa, Diane, în vârstă de 34 de ani, o fostă dansatoare exotică, cu care a cumpărat în aprilie un apartament la New York în valoare de 7,5 milioane de dolari.

Potrivit procurorilor americani, de fiecare dată când unul dintre investitorii din elita Hollywood-ului devenea suspicios, Kenneth Starr îi plătea suma investită, după care îşi concentra "atacul" asupra unei alte victime.

Kenneth Starr are acelaşi nume cu fostul procuror general care a anchetat scandalul cauzat de aventura fostului preşedinte american Bill Clinton cu stagiara Monica Lewinsky.

La fel cum proceda şi Bernie Madoff, condamnat la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de 18 miliarde de dolari, promisiunea obţinerii unor profituri imense făcută de Kenneth Starr s-a răspândit foarte repede printre figurile de marcă din industria de divertisment americană.

Kenneth Starr, care se află în custodia poliţiei americane, se confruntă cu mai multe capete de acuzare şi riscă o pedeapsă de 50 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Taxi Driver/ Şoferul de taxi" (1976), "Raging Bull/ Taurul furios" (1980) şi "Goodfellas/ Băieţi buni" (1990). Câştigător al unor premii prestigioase în anii '70 - '80 - Globul de Aur, BAFTA, Premiul Sindicatului american al regizorilor de film, Scorsese a fost recompensat cu premiul Oscar pentru regie abia în 2007, pentru filmul "The Departed/ Cârtiţa". 

Foto: fanboy.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: procurori companie regizor filme
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close