Antena 3 CNN Timp liber Film Mel Shaw, creatorul Bambi" şi "Lion King", a murit în urma unui infarct

Mel Shaw, creatorul Bambi" şi "Lion King", a murit în urma unui infarct

Mel Shaw, creatorul Bambi" şi "Lion King", a murit în urma unui infarct
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
01 Dec 2012   •   20:04

Animatorul Mel Shaw, care a contribuit la realizarea unor filme-cult precum "Bambi", "Regele Leu", "Fantasia", a murit pe 22 noiembrie, în urma unui infarct, la Woodland Care Center în Reseda, California, a declarat fiul său pentru Los Angeles Times, citat de Hollywood Reporter în ediţia de vineri.
   
Mel Shaw a fost angajat la celebrele studiouri de animaţie de către Walt Disney însuşi. Acesta i-a pus în braţe artistului scenariul a ceea ce a devenit, în 1942, filmul "Bambi". "Îţi place să desenezi animale. Citeşte şi vezi ce poţi să faci", i-a spus Disney animatorului.
   
Shaw a fost implicat, practic, în fiecare secvenţă din film. A folosit nuanţe pastel care "vorbeau despre secvenţe şi despre cum se schimbă culorile pentru a se potrivi stării de spirit", a declarat acesta într-un film care are ca subiect maniera în care erau realizate filmele Disney.
   
Animatorul, care a lucrat pentru multe filme-cult, inclusiv "Frumoasa şi Bestia" (1991), a primit titlul de "Legendă Disney" în 1994.
   
Mel Shaw a părăsit studiourile Disney o perioadă, pentru a lucra ca fotograf în zone de conflict în cel de-Al Doilea Război Mondial. În 1974, el a revenit la Disney pentru a fi mentor al unei noi generaţii de animatori. Ultimul proiect Disney în care a fost implicat este "Regele Leu", lansat în 1994.

×
Subiecte în articol: desen animatie california
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close