x close

New York. Colecţia de artă a actorului Dennis Hopper, scoasă la licitaţie

11 Ian 2011   •   19:30
New York. Colecţia de artă a actorului Dennis Hopper, scoasă la licitaţie Foto: newshopper.sulekha.com

O colecţie de opere de artă şi obiecte personale care i-au aparţinut actorului Dennis Hopper va fi scoasă la lictaţie în New York. Doritorii vor putea achiziţiona 250 de piese pentru care organizatorii se aşteaptă să primească un milion de dolari.

Printre lucrurile scoase la vânzare se vor afla opere de artă realizate de Hopper dar şi piese pe care le-a primit cadou.

Piesa de rezistenţă a licitaţiei va fi un portret al liderului comunist chinez Mao Zedong, care are două găuri de gloanţe. Tabloul a fost realizat de Andy Warhol.

"În anii '70, în perioada de petreceri, Hopper a crezut odată că are un intrus în casă. A tras cu arma şi a nimerit tabloul lui Mao. Partea superbă e că l-a dus la Warhol, care îi era prieten şi i l-a arătat. Iar Warhol a spus atunci că pictura era o colaborare între el şi Hopper, a încercuit una dintre găuri ca foc de avertizare, iar pe cealată, ca gaură de glonţ", explică reprezentantul casei de licitaţie, Cathy Elkies.

Printre obiectele care vor fi vândute se mai numără un script al filmului Easy Rider, bileţele scrise Hopper şi mai multe postere din peliculele actorului. Licitaţia se va desfăşura astăzi şi mâine.Colecţia de artă a actorului Dennis Hopper, scoasă la licitaţie la New York
 
Citeşte mai multe despre:

licitatie New York
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati