Antena 3 CNN Timp liber Film OSCARURI 2013. Care va fi cel mai bun film al anului?

OSCARURI 2013. Care va fi cel mai bun film al anului?

OSCARURI 2013. Care va fi cel mai bun film al anului?
Sursa foto: Foto: examiner.com
24 Feb 2013   •   20:14
Lupta va fi foarte strânsă la cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar la majoritatea categoriilor importante. Anul acesta, trofeele nu se vor mai numi Premiile Academiei, ci pur şi simplu Oscaruri. Cea mai importantă gală a premiilor din cinematografie va avea loc în noaptea de duminică spre luni la Los Angeles.

VEZI LISTA COMPLETĂ A NOMINALIZĂRILOR

Cu şapte nominalizări la premiile Oscar, drama "Argo", în regia lui Ben Affleck, este favorita întrecerii la titlul de cel mai bun film. Criticii spun că pelicula va câştiga cu siguranţă o statuetă Oscar, având în vedere faptul că a luat deja trei premii BAFTA şi un Glob de Aur.

Filmul de aventură "Viaţa lui Pi" este nominalizat de 11 ori la Oscaruri şi a câştigat deja două premii BAFTA şi un Glob de Aur. Tot "Viaţa lui Pi" este considerat principalul favorit la premiul pentru cel mai bun regizor. Cu toate acestea, preferatul publicului este altul: “Lincoln”.

Lupta pentru abolirea sclaviei, dusă de preşedintele american Abraham Lincoln, va domina la categoria cel mai bun regizor. Steven Spielberg şi talentul său deja faimos vor strivi competiţia, sunt de părere criticii de film.

O luptă extrem de strânsă la Oscaruri se dă şi la categoria “cel mai bun actor”, unde favoriţii sunt Hugh Jackman şi Daniel-Day Lewis.

Situaţia nu este clară nici la categoria cea mai bună actriţă. Jennifer Lawrence are sarcina dificilă de a o întrece pe Emmanuelle Riva, actriţa principală din producţia franceză, care a stârnit aprecierea întregii lumi cinematografice.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close