Antena 3 CNN Timp liber Film Premiile Oscar 2018. Gary Oldman, din filmul "Darkest Hour", a luat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin (VIDEO)

Premiile Oscar 2018. Gary Oldman, din filmul "Darkest Hour", a luat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin (VIDEO)

Premiile Oscar 2018. Gary Oldman, din filmul "Darkest Hour", a luat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin (VIDEO)
Sursa foto: foto: Youtube
05 Mar 2018   •   09:25

Actorul Gary Oldman a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul "Darkest Hour".

La această categorie au mai fost nominalizaţi Timothee Chalamet ("Call Me by Your Name"), Daniel Day-Lewis ("Phantom Thread"), Daniel Kaluuya ("Get Out") şi Denzel Washington ("Roman J. Israel, Esq.").

Acesta este primul premiu Oscar obţinut de Goldman din două nominalizări. Actorul a fost nominalizat şi pentru rolul din "Tinker Tailor Soldier Spy" (2012). El a mai câştigat un Glob de Aur cu rolul legendarului premier britanic Winston Churchill din "Darkest Hour".

Acţiunea filmului "Darkest Hour" se petrece la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, când soarta Europei atârna de un fir, iar nou-numitul premier britanic Winston Churchill trebuie să decidă dacă va negocia cu Adolf Hitler sau i se va împotrivi omului care avea să cucerească aproape întreaga Europă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: oscar los angeles duminica
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close