Antena 3 CNN Timp liber Film Presa iraniană a criticat dur "Argo", marele câştigător la ediţia din acest an a premiilor Oscar

Presa iraniană a criticat dur "Argo", marele câştigător la ediţia din acest an a premiilor Oscar

Presa iraniană a criticat dur "Argo", marele câştigător la ediţia din acest an a premiilor Oscar
de M.T.    |    25 Feb 2013   •   13:34

Ştirea că "Argo" a primit Oscarul pentru cel mai bun film în cadrul galei desfăşurate luni dimineaţă la Los Angeles nu a fost deloc bine primită în Iran, presa din această ţară criticând dur pelicula câştigătoare.

Majoritatea jurnaliştilor iranieni consideră că alegerea pentru cel mai bun film al anului a fost motivată politic, senzaţie întărită şi de faptul că marele câştigător a fost anunţat de Prima Doamnă a Statelor Unite,  Michelle Obama.

„Într-o rară ocazie în istoria Oscarurilor, Prima Doamnă a anunţat că premiul pentru cel mai bun film a fost câştigat de pelicula anti-iraniană «Argo», care a fost produsă de compania zionistă Warner Bros”, a notat Fars News, citată de AP.

"Argo", film regizat de Ben Affleck, este povestea salvării unor diplomaţi americani de către CIA în timpul crizei ostaticilor din 1979 în Teheran.

„«Argo» este un film împotriva Iranului şi se pare că Javad Shamghadri (oficial responsabil de cinema în ministerul Culturii - n.r.) nu a reuşit să facă suficient lobby pentru ca un film anti-iranian să nu câştige”, a scris site-ul Asriran.

Mai mult decât atât, unii dintre jurnalişti au criticat şi discursul lui Ben Affleck, care a spus că „vreau să le mulţumesc prietenilor noştri din Iran, care trăiesc în condiţii teribile”.

„După ce a falsificat istoria, Ben Affleck continuă să prezinte o imagine tristă a Iranului, susţinând că iranienii trăiesc în condiţii teribile”, a fost replica dată de Mehr News.

Iranul a fost interesat direct de premiile Oscar pentru al doilea an la rând, după ce, în 2012, pelicula iraniană "A Separation" a celebra statuetă pentru cel mai bun film străin.



×
Subiecte în articol: premiile Oscar michelle obama
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close