Antena 3 CNN Timp liber Film Regizorul James Cameron va explora cel mai adânc punct de pe Pământ: Groapa Marianelor

Regizorul James Cameron va explora cel mai adânc punct de pe Pământ: Groapa Marianelor

Regizorul James Cameron va explora cel mai adânc punct de pe Pământ: Groapa Marianelor
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    23 Mar 2012   •   21:17

A uimit lumea cu peliculele Titanic sau Avatar, iar acum pare hotărât să se autodepăşească. Regizorul James Cameron a pornit în cel mai ambiţios proiect al său, care îl va duce tocmai pe fundul Gropii Marianelor. O expediţie spre cel mai adânc punct al Pământului, aflat în Oceanul Pacific.

Din 1960, nimeni nu a mai ajuns în Groapa Marianelor, la peste 11 mii de metri adâncime. Nimeni nu ştie exact ce secrete ascunde lumea submarină.

James Cameron vine cu multe plusuri faţă de expediţia din anii '60. Vine cu o cu totul altă tehnologie, cu ajutorul căreia să studieze ce se află în abisul din Pacific. O călătorie pe care mulţi au comparat-o cu primii paşi ai omului în spaţiu.

Regizorul se va scufunda la bordul unei capsule. Nouă ore va dura călătoria dus-întors, timp în care Cameron va sta înghesuit în sfera de oţel în care nu are loc nici să îşi mişte braţele. Se bazează însă pe aparatura de la bord şi pe dipozitivele sofisticate care vor înregistra fiecare secundă a expediţiei.

Gropile de pe fundul oceanelor le sunt foarte puţin cunoscute oamenilor de ştiinţă. Ele sunt, cu adevărat, ultima frontieră a explorării, aici, pe planeta Pământ.

Doar doi oameni au mai reuşit sa ajungă pe fundul gropii Marianelor.








×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close