Antena 3 CNN Timp liber Film Regizorul Luc Besson, condamnat la plata unor despăgubiri, pentru plagiat

Regizorul Luc Besson, condamnat la plata unor despăgubiri, pentru plagiat

Regizorul Luc Besson, condamnat la plata unor despăgubiri, pentru plagiat
29 Iul 2016   •   18:03

Curtea de apel din Paris l-a condamnat pe regizorul Luc Besson şi compania sa, Europacorp, să plătească despăgubiri de 110.000 de euro cineastului american John Carpenter. Besson s-ar fi inspirat din filmul acestuia, 'Escape from New York', pentru a realiza lungmetrajul său 'Lock-Out' din 2012 relatează AFP. 

Potrivit acestei sentinţe, postată online vineri de BFM Business, Luc Besson şi Europacorp, alături de James Mather şi Stephen Saint-Léger, co-scenarişti şi co-realizatori ai filmului 'Lock-Out' au fost deja condamnaţi la 10 iunie să achite suma de 40.000 de euro lui Nick Castle, care a scris scenariul filmului "Escape from New York", apărut în 1981. 

Ei vor trebui să achite de asemenea 300.000 de euro ca indemnizaţii companiei franceze Studiocanal, care deţine drepturile de difuzare a filmului 'Escape from New York', precum şi o sumă suplimentară de 25.000 euro lui John Carpenter şi Nick Castle. Curtea de apel a crescut considerabil suma indemnizaţiilor, stabilită iniţial la 85.000 de euro la o primă înfăţişare din mai 2015 după ce Europacorp a făcut apel. 

John Carpenter, Nick Castle şi Studiocanal au pretins ca despăgubirile să fie de 2,2 milioane de euro. 

Lansat în 2012, 'Lock Out' prezintă povestea fetei preşedintelui SUA care vizitează în 2079 o staţie spaţială unde sunt închişi criminalii. Deţinuţii preiau controlul staţiei iar un fost agent al CIA este trimis să o salveze pe tânăra fată. 

Acţiunea filmului "Escape from New York" se desfăşoară în 1997 (în viitor faţă de anul lansării filmului, în 1981) când insula Manhattan a fost transformată într-o închisoare de înaltă securitate. Un fost militar are la dispoziţie 24 de ore pentru a-l elibera pe preşedintele SUA, luat ostatic de deţinuţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: plagiat despagubiri
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close