Antena 3 CNN Timp liber Film Regizorul Steven Soderbergh se retrage din cinematografie

Regizorul Steven Soderbergh se retrage din cinematografie

Regizorul Steven Soderbergh se retrage din cinematografie
Sursa foto: Foto: onlinemovieshut.com
12 Mar 2011   •   16:30
Regizorul american Steven Soderbergh, câştigător al premiului Oscar şi laureat cu Palme d'Or, a confirmat într-un interviu recent că se va retrage din cinematografie, în 2013, după lansarea ultimelor două lungmetraje ale sale, informează nme.com.

Cele două lungmetraje sunt "Liberace", cu Michael Douglas şi Matt Damon în rolurile principale, şi "The Man From U.N.C.L.E.", un remake al filmului cu acelaşi titlu, în care rolul principal va fi interpretat de George Clooney.

Steven Soderbergh, premiat cu Oscar în 2001 pentru regia filmului "Trafic", a explicat motivele care l-au determinat să ia această decizie, într-un interviu acordat site-ului studio360.org. 

"Atunci când ajungi într-un punct în care îţi spui: Dacă trebuie să fiu din nou avangardist şi să descopăr din nou talente noi, mai bine mă împuşc, atunci a sosit timpul să laşi pe altcineva, care este încă încântat de ideea de a fi avangardist, să caute el acele noi talente", a declarat cineastul american.

"În plus, a sosit momentul. În ultimii trei ani am refuzat toate proiectele propuse, aşa că nu-l veţi mai vedea pe Steven Soderbergh făcând un alt film", a adăugat renumitul regizor.

Totodată, el a spus că perspectiva de a se repeta în filmele sale îl face să devină tot mai nervos. 

Steven Soderbergh este un producător, scenarist şi regizor de film american, câştigător al premiului Oscar pentru regia filmului "Trafic" (2000), categorie la care a fost nominalizat de alte două ori, pentru "Sex, minciuni şi casete video" (1990) şi "Erin Brockovich" (2001). Soderbergh este, de asemenea, regizorul filmelor din seria "Ocean's" şi al peliculei "Che".
 

×
Subiecte în articol: regizor Regie cinematografie oscar retragere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close