Antena 3 CNN Timp liber Film Riviera franceză, asaltată de vedete cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes

Riviera franceză, asaltată de vedete cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes

Riviera franceză, asaltată de vedete cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
11 Mai 2011   •   12:07

Vedetele marelui ecran îşi dau din nou întâlnire, începând de miercuri seară, la Cannes, pentru festivalul internaţional al filmului. După ediţia nu foarte strălucită de anul trecut, organizatorii cred că au regăsit, în acest an, reţeta succesului: multe vedete de la Hollywood, filme apreciate de critici în competiţie şi filme pentru marele public - în afara competiţiei. Şi, ca de obicei în ultimii ani, nici producţiile româneşti nu vor lipsi de la Cannes.

Publicul se va bucura de prezenţa unui mare număr de vedete, începând chiar cu preşedintele juriului - Robert de Niro. Veteranul de la Hollywood nu s-a lăsat deloc rugat să accepte misiunea.

Selecţia oficială include atât maeştri ca Pedro Almodovar sau Lars von Trier, cât şi tinere talente sau chiar debutanţi. Cel mai recent film al lui Cătălin Mitulescu, "Loverboy", va fi prezentat în secţiunea Un certain regard.

Un alt regizor de origine română, Radu Mihăileanu, este prezent chiar în selecţia oficială cu ultima sa peliculă, "La Source des Femmes". Ţara noastră mai participă la festival cu un amplu program de scurt-metraje şi un amplu stand de prezentare.

Ca de obicei, festivalul se deschide cu un film în afara concursului - "Midnight in Paris" al lui Woody Allen. Din păcate, interpreta sa cea mai aşteptată de public, Carla Bruni Sarkozy, nu poate fi prezentă la Cannes.

Un alt film din afara competiţiei care stârneşte deja mult interes este un documentar despre moartea prinţesei Diana.

Şi, bineînţeles, cea mai nouă serie a ciclului "Piraţii Caraibelor" va primi, cu siguranţă, aplauzele marelui public.


×
Subiecte în articol: Cannes vedete
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close