Antena 3 CNN Timp liber Film Schimbări la Oscar: numărul nominalizărilor pentru "Cel mai bun film" va fi flexibil

Schimbări la Oscar: numărul nominalizărilor pentru "Cel mai bun film" va fi flexibil

Schimbări la Oscar: numărul nominalizărilor pentru "Cel mai bun film" va fi flexibil
Sursa foto: Foto: oscars.org
15 Iun 2011   •   17:58
Academia Americană de Film aduce noi schimbări în regulamentul nominalizărilor la Oscar. Pentru cea mai importantă categorie a acestor premii, şi anume Cel mai bun film, nu va mai exista un număr fix de nominalizări, 5, aşa cum a fost până în 2009, sau 10, la ultimele două ediţii.

Începând din 2012, lista nominalizărilor la Cel mai bun film va cuprinde între cinci şi zece producţii, alese în funcţie de numărul de votanţi care plasează o numită peliculă pe primul loc în preferinţe, pragul fiind de 5% din totalul voturilor pentru primul loc.

Filmele care vor trece acest prag vor fi anunţate pe 24 ianuarie 2012. Dacă regula aceasta ar fi fost valabilă şi între 2001 şi 2008, în fiecare an ar fi existat câte 6, 7, 8 sau 9 pelicule înscrise la Oscar, sunt de părere reprezentanţii Academiei, citataţi de „The Hollywood Reporter”. „Studiind datele, ne-a sărit în ochi faptul că membrii Academiei au dovedit o admiraţie puternică pentru mai mult de cinci filme. O nominalizare la Cel mai bun film ar trebui să fie indiciul unui merit extraordinar. Dacă sunt doar opt filme care merită asta într-un an, n-ar trebui să fim obligaţi să rotunjim numărul”, a explicat Bruce Davis, director executiv al instituţiei care acordă Oscarurile.

Şi alte categorii au suferit câteva modificări : pentru ca secţiunea Cea mai bună animaţie să existe, în anul respectiv ar trebui să fie lansate pe piaţă 8 lungmetraje, iar dacă numărul lor va fi cuprins între 8 şi 12, nominalizările vor fi maxim 3. Lista poate continua : dacă vor fi lansate între 13 şi 15 animaţii, vor fi nominalizate maxim 4, iar dacă sunt mai mult de 16 premiere, în competiţie vor intra maxim 5.

Modificări s-au făcut şi la categoria Efecte speciale, unde numărul de nominalizări a fost stabilit la 10, în loc de 7.

Cea de-a 84-a ediţie a Premiilor Academiei va avea loc pe 26 februarie 2012.

×
Subiecte în articol: oscar nominalizari
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close