Antena 3 CNN Timp liber Film Seară de gală, la Cannes, a început oficial Festivalul de Film. Un ROMÂN, aplaudat la scenă deschisă

Seară de gală, la Cannes, a început oficial Festivalul de Film. Un ROMÂN, aplaudat la scenă deschisă

Seară de gală, la Cannes, a început oficial Festivalul de Film. Un ROMÂN, aplaudat la scenă deschisă
de O.P.    |    16 Mai 2013   •   06:16

 Festivalul de Film de la Cannes a început oficial aseară, în cadrul unei ceremonii de gală. Steven Spielberg a anunţat prezenţa colegilor săi din juriu pe scenă, printre ei fiind şi Cristian Mungiu, care s-a arătat vizibil emoţionat de primirea generoasă.  Urmează 12 zile dedicate cinematografiei, timp în care vor fi difuzate 70 de lungmetraje, dintre care 20 se luptă pentru marele premiu.

Actriţa franceză Audrey Tautou, cunoscută pentru rolul din filmul Amelie, a fost gazda ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes.

Apariţia pe scenă a regizorului american Steven Spielberg a ridicat întreaga sală în picioare.

Alături de Tautou, Spielberg i-a anunţat pe cei 9 membri ai juriului ediţiei de anul acesta a festivalului.

Uralele au răsunat în sala generoasă la apariţia faimoasei actriţe Nicole Kidman.

O dată ce toţi membrii juriului au ajuns pe scenă, festivalul de film de la Cannes a început, în mod oficial.

Leonardo DiCaprio şi colegii săi de platou din producţia "The Great Gatsby" au fost în vizorul jurnaliştilor în prima zi a festivalului.

Ploaia le-a dat de furcă fanilor, care s-au adăpostit sub umbrele în aşteptarea vedetelor pe covorul roşu înainte de ceremonia de deschidere.

Înainte de ceremonie, cei nouă membrii ai juriului au vorbit despre rolul festivalelor de film pentru industria cinematografică, dar şi întreaga lume.

Anul acesta, lungmetrajele româneşti lipsesc din competiţie. Avem însă două participări româneşti la alte secţiuni. Filmul "În acvariu", în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, va concura în cadrul "Cine-fondation", în timp ce "O umbră de nor", a lui Radu Jude, va participa la rubrica "Quinzaine des realisateurs".

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close