Antena 3 CNN Timp liber Film Serialul Familia Flintstone a împlinit 50 de ani de difuzare

Serialul Familia Flintstone a împlinit 50 de ani de difuzare

Serialul Familia Flintstone a împlinit 50 de ani de difuzare
Sursa foto: Foto: theoffside.com
30 Sep 2010   •   17:39

Serialul de desene animate Familia Flintstone împlineşte, joi, 50 de ani de la primul episod difuzat la televiziunea publică, informează Telegraph.co.uk.

Desenele au debutat în anul 1960, pe postul american ABC, unde a fost difuzat până în 1966, ca apoi să fie redifuzat pe postul NBC din 1967 până în 1970. Serialul a deţinut recordul la cea mai longevivă producţie difuzată la o oră de maximă audienţă până în anul 1997, când a fost detronat de "Familia Simpson".

"The Flintstones", creat de William Hanna şi Joseph Barbera, este cel unul din cele mai de succes seriale Tv din toate timpurile şi dispune de dialoguri ironice foarte apreciate de adulţi şi de o grafică plăcută pentru cei mici.  Desenele prezintă viaţa de zi cu zi a unor familii primitive, din epoca de piatră, care redau la indigo societatea americană dintre anii 1961-1970.

Personajele principale ale animaţiei sunt Fred şi Wilma Flintstone, membrii al clasei muncitoare, care duc o viaţă socială şi familială specific americană, alături de vecinii lor Betty şi Barney Rubble, cu care sunt, de altfel, foarte buni prieteni.

Wilma şi Betty, foste chelneriţe, îndeplinesc rolul unor soţii casnice, în timp ce soţii lor Fred şi Barney lucrează în cariera de piatră din localitate şi îşi petrec timpul liber jucând bowling în barul din apropierea casei.

Motorul de căutare Google aniversează şi el bătrânul serial de animaţie, postând o poză pe pagina de star, ce suprinde toate personajele principale.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: desene animate
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close