Antena 3 Timp liber Film „The Ghost Writer“, de Roman Polanski, distins cu şase premii de Academia Europeană de Film

„The Ghost Writer“, de Roman Polanski, distins cu şase premii de Academia Europeană de Film

05 Dec 2010   •   12:09
„The Ghost Writer“, de Roman Polanski, distins cu şase premii de Academia Europeană de Film
Sursa foto: Foto: Mediafax

Regizorul Roman Polanski este marele câştigător al premiilor Academiei Europene de Film. Pelicula sa, "The Ghost Writer" a obţinut şase trofee la gala desfăşurată sâmbătă, în Estonia. La competiţie a participat şi filmul românesc "Eu când vreau să fluier, fluier".

Producţia românească a fost nominalizată la categoria Discovery Award -  trofeu oferit în fiecare an unui cineast debutant.

Premiul nu a ajuns însă în ţara noastră. El a fost obţinut de filmul "Liban" - O producţie inspirată de bombardamentele israeliene asupra Beirutului din vara anului 2006.

Pelicula a fost filmată aproape în totalitate dintr-un tanc. Anul trecut, ea a obţinut premiul Leul de aur, la festivalul din Veneţia.

Marele cîştigător al Galei a fost filmul "The Ghost Writer", regizat de Roman Polanski. Producţia a obţinut nu mai puţin de şase trofee. Printre ele,  premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor. Pelicula este o dramă politică, inspirată parţial din viaţa fostului premier britanic Tony Blair.

Ewan Mcgregor, interpretul personajului principal din "The Ghost Writer", a fost desemnat cel mai bun actor.

 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close